Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Novi rekorder

Modifikovani MINI John Cooper Works

Novi rekorder

MINI je zabiljeležio bolje vrijeme od mnogih super-sportskih automobila i izjednačio rezultat koji je postigla Pagani Zonda

Modifikovani MINI John Cooper Works prešao je krug na Nirburgringu za 7 minuta i 44 sekunde čime je postao najbrži automobil sa prednjom pogonom na toj stazi. Renault Mégane RS 275 Trophy-R još uvek drži rekord staze (7:54.36) kada je reč o serijski proizvedenim automobilima sa pogonom na prednje točkove, ali novi rekorder među tjuniranim vozilima sa prednjim pogonom je MINI John Cooper Works. Ovo je serijski automobil koji je dorađen u radionici njemačke firme Schirra Motoring. Osim pojačanog 1.6 litarskog turbo-benzinca, koji sada proizvodi 290 ks (79 više u odnosu na produkcijsku verziju), MINI je pretrpio još neke izmene koje su mu pomogle da postigne rekord.

 

Auto je olakšan za 175 kg, tako da njegova masa iznosi 1.005 kg, a opremljen je pneumaticima Dunlop Direzza 03G. Automobil je vozio test vozač magazina Sport Auto, Christian Gebhardt. Sa rezultatom 7:44, MINI je izjednačio vrijeme koje je zabilježila Zonda S, a između ostalog bio je brži i od Audija R8 (7:45), Lamborghinija Gallardo Superleggera (7:46), BMW-a M4 (7:52).

Datum objave: 22/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook