Naslovna > Vijesti > Novi Renaultov koncept

Sportski Twin’Run

Novi Renaultov koncept

Prije nekoliko dana na internetu se pojavio špijunski materijal novog Renaultovog koncept automobila, ali tada je postojala dilema oko njegoog naziva : Twin Fun ili Twin Run...

Nakon modela Twin’Z koji je predstavljen  javnosti krajem ove godine, Renault je sada zvanično i otkrio sportsku verziju tog koncpeta. Prije samo nekoliko dana, špijunske fotograije malog plavog sportskog automobila pojavile su se u javnosti, pa su svi samo mogli da nagađaju o kakvom modelu je zapravo riječ.

 

Riječ je o modelu Twin’Run, sportskom automobilu sa 320 KS. Prilikom stvaranja ovog koncepta Renaultovi dizajneri su inspiraciju pronašli u Cliu V6 i Renaultu 5 Turbo. Mali Renaultov sportaš zainteresovao je javnost u veoma kratkom vremenu.

 

Twin’Run je, naime,  maleni sportski automobil, koga pokreće 3,5 litarski V6 motor, koji je uparen sa SADEV šesto-stepenim ručnim mjenjačem. Do 100 km/h ova mala zvijer ubrzava za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina ovog koncepta je 250 km/h.

 

Renault Twin’Run dugačak je 3.680 mm, širok 1,750 i visok 1,480 mm. Enterijer ovog automobila uređen je onako kako i  priliči jednom sportskom automobilu – sportska sjedišta, sportski upravljač, sportski mjenjač i ručna kočnica, te 5.5 – inčni LED ekran.

 

Renault Twin’Run svoju zvaničnu premijeru imaće sutra na trci Formule 1 za VN Monaca, koja je na rasporedu sutra. 

Datum objave: 25/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook