Naslovna > Automobili > Jeep > Avenger > Novi SUV sa čisto električnom snagom

Jeep Avenger

Novi SUV sa čisto električnom snagom

Proizvodnja novog Avengera će se odvijati u fabrici Tychy u Poljskoj, sa blagim hibridnim i čisto električnim pogonima. Uprkos tome što ima slične dimenzije kao stari Renegade, Jeep kaže da će Avenger biti pozicioniran ispod Renegadea u svojoj liniji modela...

Jeep je predstavio svoj prvi potpuno električni automobil - novi Avenger, koji je već ranije viđen na testiranju ali kamufliran. Jeep Avenger će biti prvi od četiri čisto električna SUV-a iz Jeep-a, s Reconom u retro stilu, premium Wagoneerom S i još neimenovanim četvrtim. Ponuda potpuno električnih vozila pomoći će Jeepovom nastojanju za elektrifikacijom jer američka firma planira imati električnu verziju svakog od svojih modela i prodavati samo EV u Evropi do 2030. godine.

 

 

 


Avenger će imati svoje javno predstavljanje na Salonu automobila u Parizu 17. oktobra ove godine, a tada će biti poznate i cijene. Što se tiče dizajna, nadolazeći Avenger prikazuje pregršt tipičnih karakteristika dizajna Jeep-a koje su viđene na prethodnim testnim automobilima s tradicionalnom maskom sa sedam letvica, kutijastim oblicima i zdepastim lukovima točkova. Na tržištu malih električnih SUV-ova biće dosta konkurenata Avengeru, tj. moraće se suprotstaviti onima poput Hyundaijeve Kona Electric, Kia Soul EV i rivala iz matične kompanije Stellantis u obliku Peugeota e-2008 i Opela Mokka-e.

 


Jeep tvrdi da će Avenger EV ponuditi do 400 kilometara dometa, što je 55 kilometara više od e-2008 i 65 bolje od Mokka-e. Avenger će biti dostupan i sa pogonom na dva točka, i sa pogonom na sva četiri točka - prvi te vrste na CMP platformi. Još nema informacija o kapacitetu punjenja, ali s pojavom Stellantis baterije od 50 kWh može se očekivati da će se napuniti 80 posto za oko 30 minuta iz brzog punjača od 100 kW DC.

 

 

 

Jeep je bio skroman u unutrašnjosti Avengera, ali je izjavio da će dobiti svoj najnoviji Uconnect infotainment sistem, ali da ne treba očekivati centralni ekran od 12 inča i ekran za vozača od 10,3 inča kao kod novog Wagoneera.

Datum objave: 09/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook