Naslovna > Vijesti > Novi YZF-R1 koštaće 23.000 eura

Yamaha

Novi YZF-R1 koštaće 23.000 eura

Yamaha je prošlog mjeseca na salonu dvotočkaša u Milanu predstavila novu generaciju svog superbike motora YZF-R1. Nova generacija Yamahe YZF-R1 kompaktna je, lagana i snažna. Ovaj motocikl bi trebao označiti novu eru u Yamahinoj sportskoj klasi ...

Ovaj 199 kg težak motocikl donosi 200 KS i hrpu elektronike koja je postala trend u ovom segmentu, ali i bez koje sva ta snaga nikako ne bi bila u potpunosti iskorištena. Prema talijanskom ogranku Yamahe cijena će biti 18.500 eura što je definitivno puno novca. Nekada su superbike motocikli koštali oko 12.000 eura, na osnovu čega možemo vidjeti da bi svim ljubiteljima motocikla itekako više odgovarao taj period.

 

Yamaha je naravno objavila i cijenu takmičarske verzije ovog superbike dvokotača. Novi YZF-R1M u prodaju će  biti od sljedeće godine i to po cijeni od 23.000 eura. Za tu svotu dobijate jedan od ograničenog broja dvotočkaša koji su stvoreni za takmičenje. On je uz vrhunski Öhlins elektronski upravljani takmičarski oviese ERS, karbonski oklop, CCU komunikacijski sisatem koji podatke o brzini, načinu vožnje, vremenima na stazi, nagibu u krivini, lokaciji i jačini otvorenosti gasa preko wi-fi mreže šalje na tablet na kojem to sve mogu pratiti članovi njegovog tima.

 


Kako biste uopšte došli u priliku posjedovati Yamahu YZF R1M treba se prvo registrovati na Yamahinoj stranici pokrenutoj posebno za te svrhe. Nakon registracije koja je ujedno i rezervacija za spomenuti motocikl Yamaha koji će u roku tri dana poslati potvrdu, nakon čijeg primanja trebate u roku od dvije sedmice otići do službenog Yamahinog zastupnika i ondje odraditi kupovinu. Onaj ko je ranije rezervisao motocikl prije će ga i dobiti.

Datum objave: 06/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook