Naslovna > Automobili > Bentley > Continental > Novo crno elegantno odjelo luksuznog modela

Bentley Continental GT

Novo crno elegantno odjelo luksuznog modela

Britanski brend luksuznih automobila predstavio je Mulliner Blackline stilski paket za svoj model Continental GT, koji u ovoj verziji dobija potpuno tamni izgled osim par sitnih detalja...

Prije govora o tome šta novi paket donosi, nekoliko riječi od samom Mulliner-u, riječ je o diviziji Bentley-a koja se bavi prilagođavanjem i stilskim preradama modela ovog brenda, kako bi još više dadala dozu luksuza na postojeće stanje. Takođe važno je napomenuti da su kupci i do sada mogli da biraju Blackline paket prilikom kupovine modela Continental GT, ali Mulliner u svom stilu, sa svojim potpisom donosi još tamniji i primamljiviji izgled, namijenjen isključivo za najbogatiju klijentelu. Britanski brend se odlučio za ovaj potez logičkim razmišljanjem,  jer prema tvrdnjama iz kompanije, čak 38% narudžbi Continental GT modela širom svijeta spada na postojeću opciju Blackline, tako da postoji razlog da se proširi izbor za bogate kupce, koji vole tamnije nijanse.

 

 

 

 

 


Spolja nova Mulliner Blackline varijanta zamjenjuje hrom, koji je uobičajen na dosadašnjim modelima, sa zatamljenjim dijelovima. Isto tako, ovaj paket odbacuje gotovo sve svijetle detalje spolja. Izuzetak su Bentley bedž i rubovi mrežice maske hladnjaka. Automobili sa ovom opcijom dobijaju i crne točkove od 22 inča koji imaju samonivelirajuće oznake, sa hromiranim prstenom oko sebe. Kada je riječ o unutrašnjosti, kupci će moći birati između velikog broja Mullinerovih boja presvlaka. Ovaj paket ne utiče na ponudu pogonskih sklopova, pa će kupci idalje birati Mulliner Blackline sa 6,0-litarskim twin-turbo W12 agregatom, koji nudi 626 konjskih snaga i 900 njutn-metara ili 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom sa 542 KS i 757 Nm. Zbog velikog interesovanja, u kompaniji razmišljaju da ubudućnosti u ponudu ovog modela uvedu i elektrifikovanu verziju. Logičan izbor bi u tom slučaju bila verzija sa priključno-hibridnim pogonskim sklopom, međutim ostaje još da se vidi kakav je plan kompanije po ovom pitanju.

Datum objave: 02/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook