Naslovna > Automobili > BMW > Serija 1 > Novo mjerilo zadovoljstva

Novi BMW serije 1

Novo mjerilo zadovoljstva

Ako pogledamo deset godina unazad možemo vidjeti da je u svijetu prodano gotovo dva miliona primjeraka BMW-a serije 1, a ova posljednji model usmjeren je na postavljanje novog mjerila zadovoljstva u vožnji u premium kompaktnom segmentu ...

Novi modeli BMW-a serije 1 sa 3 i 5 vrata pristižu sa znatno izmijenjenom ponudom motora i dodatnim mjerama za smanjenje potrošnje goriva i izduvnih gasova, što im omogućuje da ponovno budu predvodnici u uvođenju novih BMW Efficient Dynamics tehnologija. Odabrani dostupni motori u novoj ponudi BMW-a serije 1 povećani su dodatkom benzinskih i dizelskih motora posljednje generacije s tri i četiri cilindra. Motori sa snažnim okretnim momentom i željom za visokim okretajima s BMW Twin Power Turbo tehnologijom upareni su sa stražnjim pogonom, još uvijek jedinstvenim prodajnim aspektom među kompaktima, kako bi pružili moćno iskustvo vožnje. S još širim popisom standardne opreme, povećanom snagom šesterocilindričnog rednog motora u BMW-u M135i M Performance i najsavremenijim inovacijama sistema BMW Connected Drive, takođe osnažuju i karakteristike specifične za BMW.

 

Dorađeni izgled vanjštine i unutrašnjosti uključuju i prepoznatljive BMW-ove dizajnerske crte koje naglašavaju sportske performanse i premium karakteristike. Pažljivo promišljene dorade dizajna vanjštine novog BMW-a serije 1 naglašavaju njegovu sportsku eleganciju i karakter visoke klase. Novodizajnirana bubrežasta rešetka hladnjaka i veći otvori za vazduh na prepoznatljiv BMW-ov način pomažu naglasiti dinamični potencijal automobila. Prednja svjetla suženog oblika takođe pomažu pri tome. Sada standardno dolaze sa LED dnevnim svjetlima, a opcijski se nude uz potpunu LED rasvjetu. Stražnja svjetla takođe su potpuno redizajnirana. Sada su u obliku slova „L“ karakterističnog za BMW-ove modele, a osvjetljavaju ih LED svjetla.

 

Profinjeni dizajn gornje središnje konzole s kontrolama za radio uređaj i klimatizovani sistem posebno naglašava premium ugođaj unutar novog BMW-a serije 1. Standardna oprema u novom BMW-u serije 1 sada uključuje i automatski klima uređaj, senzor za kišu, BMW Radio Professional i iDrive sustav za upravljanje s 6,5-inčnim zaslonom visoke rezolucije integrisanim u središnju konzolu. Advantage, Sport Line, Urban Line i M Sport paketi opreme čine alternativnu ponudu standardnoj opremi i nude svježi pristup individualizaciji automobila.

 

Takođe je i veoma osvježena ponuda motora i proširenje BMW EfficientDynamics tehnologije koji osiguravaju da raspon modela BMW-a serije 1 još jednom postavi nove standarde u svojoj klasi dodatnim smanjenjem potrošnje goriva i izduvnih gasova. Kupcima će sada biti dostupni motori sa tri i četiri cilindra iz ponude novih motora BMW grupe. Novo mjerilo za učinkovitost u ponudi BMW-ovih modela je BMW 116d EfficientDynamics Edition s 85 kW/116 KS i prosječnom potrošnjom goriva od 3,4 l/100 km, uz emisiju CO2 od 89 g/km prema EU mjerenju.

 

Datum objave: 17/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook