Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Novu Novitec doradu pokreću 782 konjske snage

Lamborghini Urus

Novu Novitec doradu pokreću 782 konjske snage

Dodatnu podršku "ergeli" pruža unapređeni adaptivni ovjes s kraćim oprugama, što dodatno smanjuje udaljenost podnice od tla za 25 milimetara. U Novitecu su došli do zaključka da nije potrebno intervenisati u vezi sa kočnicama koje je Lamborghini izabrao za model Urus Performante...

Naziv "Novitec Esteso Widebody" označava izuzetno prilagođen Lamborghini Urus Performante, a posebna pažnja posvećena je zvuku koji proizvodi izduvni sistem SuperSUV-a od strane Lamborghinija. Kada se posmatra spolja, Lamborghini Urus koji je predstavljen od strane poznate njemačke tuning kompanije Novitec pod imenom Esteso Widebody se razlikuje od standardnog modela po brojnim karbonskim karoserijskim elementima. Među njima se posebno ističu prošireni blatobrani i poklopac motora, inspirisani rješenjem koje je Lamborghini primijenio na "skoro trkački" model Huracán STO.

 

 

 


Elementi prednjeg branika, spojlera na petim vratima i zadnjeg difuzora imaju drugačiji dizajn. Na krajevima zadnjeg difuzora ističu se četverostruki završeci novorazvijenog adaptivnog izduvnog sistema, čime je zvuk Lamborghinijevog najpraktičnijeg automobila još impresivniji u poređenju sa standardnom verzijom, čak i kada se radi o Performante modelu. Dodatni vizuelni doživljaj dolazi od kompleta novih 23-inčnih ojačanih aluminijskih naplataka koje je dizajnirala poznata kompanija Vossen. Ovi točkovi su opremljene gumama dimenzija 285/35 naprijed i 325/30 pozadi.

 


Novitec nije samo modifikovao vizuelni izgled automobila, već je i unaprijedio performanse 4-litarskog biturbo V8 motora u Esteso modelu. Umjesto standardnih 666 konjskih snaga i 850 Nm najvećeg obrtnog momenta, ovaj motor sada raspolaže sa impresivnih 782 konjske snage pri 6.200 obrtaja/min i 1.032 Nm obrtnog momenta od 2.900 obrtaja/min. Zahvaljujući dodatnoj snazi, integralnom pogonu i rekalibrisanom 8-stepenom automatskom mjenjaču, SuperSUV Esteso može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundu. Zaustavljanje ubrzanja dolazi tek kada se na displeju brzinomera pojavi broj 311 km/h, što predstavlja poboljšanje od 0,2 sekunde i 5 km/h u odnosu na fabričke podatke za Performante verziju.

Datum objave: 21/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook