Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Obnovljena Panamera u dizelskoj varijanti

Spremna za Frankfurt

Obnovljena Panamera u dizelskoj varijanti

Model će da pokreće 3.0 litarski V6 dizelski motor, koji će do stotke moći ubrzati za samo 6 sekundi...

Kada je Porsche lanisrao svoj model Panameru, mnogi su smatrali kako će ovaj automobil da bude potpuni promašaj na automobilskom tržištu. Međutim, ona je dokazala poptupno suprotno, jer je postala najprodavaniji model ovog popularnog brenda iz Stuttgarta. Kada su čelnici Porschea lanisrali dizelsku varijantu ovog modela, mnogi su smatrali kako je nestao onaj Porsche na koga su navikli i Porsche koga vole.

 

Međutim, Panamera u dizelskoj varianti pokazala je i bolje prodajne rezultate. Obnovljeni model smo već vidjeli, ali sada je na red došao i onaj i dizelskoj varijanti, koji će premijerno da se pojavi na sajmu automobila u Frankfurtu. Ovaj model će da pokreće 3.0 litarski V6 dizelski motor, koji će da raspolaže sa 300 KS, te 650 Nm obrtnog momenta. Kao takav biće uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem.

 

Ovaj snažniji motor svakako će da razultuje i mnogo većim ubrzanjem, te maksimalnom brzinom, a ono što je za pohvalu jeste da će potrošnja goriva da bude manja. Do 100 km /h, Panamera će odsad da ubrzava za 6 sekundi, dok će maskimalna brzina da bude ograničena na 259 km/h. Panamera u dizelskoj varijanti će da troši 6.4 litre.

 

Prodaju dizelske Panamere možemo da očekujemo već u januaru iduće godine, po početnoj cijeni od oko 84. 350 eura, koliko će Porsche da cijeni ovaj model u Njemačkoj. 

Datum objave: 04/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook