Naslovna > Vijesti > Očekuju uspješan završetak 2013. godine

Predviđanja Volva

Očekuju uspješan završetak 2013. godine

Prvih šest mjeseci 2013. godine obilježio je snažan rast u Kini, te nastavak izazovnih tržišnih uslova na većini tržišta u Evropi. Sveukupno, manje količine i veći popusti, kao i nepovoljan omjer valuta stvara negativan uticaj na prodaju i zaradu...

Volvo Car grupacija (Volvo automobili), objavila je operativne rezultate u prvoj polovini 2013. godine od -577 MSEK. Prihodi u istom periodu iznose 56.364 MSEK, što je u skladu sa očekivanjima grupacije da do kraja 2013. godine ostvari izjednačene operativne rezultate za cijelu godinu. Istovremeno je zabilježen pad troškova poslovanja u svim segmentima nakon programa smanjenja troškova iz 2012. godine.

 

Prvih šest mjeseci 2013. godine obilježio je snažan rast u Kini, te nastavak izazovnih tržišnih uslova na većini tržišta u Evropi. Sveukupno, manje količine i veći popusti, kao i nepovoljan omjer valuta stvara negativan uticaj na prodaju i zaradu. Tokom ovog perioda, Volvo je nastavio svoju transformaciju i provođenje budućeg investicijskog programa.

 

„Rezultat je u očekivan i u skladu sa izazovnim ciljevima koje smo postavili pred sebe. Prilagođavamo se tržišnim uslovima, implementacijom štednog programa i kontrolom troškova u svim aspektima poslovanja. Imamo realne mogućnosti postizanja naših ciljeva za 2013. godinu: prodaju na nivou prošle godine, izjednačen odnos prihoda i rashoda, te nastavak implementacije dugoročnog procesa transformacije“ - izjavio je Hakan Samuelsson, predsjednik Volvo Car grupacije.

 

Predviđanje

U drugom dijelu 2013. godine, očekuje se povećanje prodaje, zahvaljujući ponudi šest obnovljenih modela, kao i nove Drive-E porodice motora, odnosno prodaja na nivou prethodne 2012. godine. Porast prodaje očekuje se u Kini, dok će poslovanje na evropskim tržištima i dalje biti izazovno. U Sjedinjenim Američkim Državama očekuje se prodaja na nivou prošle godine, prvenstveno zbog izuzetno kompetitivnog okruženja.

 

„Nećemo praviti kompromise po pitanju našeg transformacijskog programa, najvećeg u istoriji Volvo Car grupacije. Značajno investiramo u Švedskoj, kako bi uveli našu novu generaciju modela, postavljenu na novu SPA platformu. U Kini pokrećemo proizvodnju u novoj tvornici Chengdu, što je još jedan veliki korak u istoriji Volva.“ - izjavio je Samuelsson.

Datum objave: 06/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook