Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Od AC Schnitzera za njemačku policiju

BMW serija 8

Od AC Schnitzera za njemačku policiju

U okviru kampanje ,,TUNE IT! SAFE“, sa kojom u Njemačkoj žele naglasiti borbu protiv ilegalnog i nesigurnog ,,tjuninga“, AC Schnitzer je pripremio monstruozni BMW 8 sa 621 KS…

Svake godine jedna njemačka tuning kompanija bude odabrana za pripremanje policijskog vozila za učešće u kampanji ,,TUNE IT! SAFE“. Pod pokroviteljstvom Ministarstva transporta i digitalne infrastrukture cilj ove inicijative jeste borba i suzbijanje nelegalnog ,,tjuninga“. Ovoga puta AC Schnitzer je odlučio BMW-ovog coupea ,,obraditi“ i dostaviti ga njemačkoj policiji. Za bazu je odabran M850i koji nakon tretmana uveliko premašuje 600 KS. Svi oni koji su navikli na divljanje njemačkim auto-putevima na neki način mogu da odahnu jer je će se BMW-ov coupe koristiti isključivo u promotivne svrhe.

 

 


Ispod haube je smješten 4,4-litarski V8 koji je nakon tretmana sa početnih 523 KS podignut na 621 KS što je gotovo ravno najsnažnijem Competition modelu. Automobil je dodatno spušten, dodani su nešto veći točkovi i ogroman zadnji difuzor kakvog bi obično vidjeli na pravom M vozilu. Za potpuni ,,užitak“, BMW je oblijepljen prepoznatljivim folijama njemačke policije, onako kako to zakon propisuje. Nažalost, ovaj primjerak nećemo vidjeti na Autobahnu s obzirom na to da se, bar trenutno, radi samo o izložbenom primjerku koji će nastupati na ,,TUNE IT! SAFE“ događajima.

Datum objave: 24/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook