Naslovna > Teme > Odlična prodaja na evropskom tržištu

Toyota

Odlična prodaja na evropskom tržištu

Japanski proizvođač se može pohvaliti dobrim prodajnim rezultatima u Evropi, gdje je u prvoj polovini ove godine prodano 578.400 vozila...

Ono što je naročito zanimljivo jeste činjenica da polovinu prodaje čine hibridna električna vozila. A kupci su uglavnom birali novopredstavljene modele s hibridnim pogonom, kao što su Corolla, Camry, RAV4 i Lexus UX.


"Prva polovina ove godine je za nas bila vrlo živa zahvaljujući uzastopnom predstavljanju čak četiri modela čija je prodaja počela u ovom razdoblju. Uprkos padu evropskog tržišta, prodaja Toyote i Lexusa je povećana zahvaljujući velikoj potražnji za našim hibridnim modelima", rekao je izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe (TME) Met Herison, "Bili smo uvereni da će se ove godine nastaviti rast naše prodaje i tržišnog učešća, ali potražnja je čak i veća od naših očekivanja. Ovako dobra prodaja će se nastaviti i u drugoj polovini godine, pa smo na dobrom putu da premašimo ukupne prodajne ciljeve za Toyotu i Lexus koji iznose 1.065.000 vozila za ovu godinu, zahvaljujući veličini narudžbi za naša hibridna vozila".
 

Datum objave: 15/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook