Naslovna > Vijesti > Okršaj u Las Vegasu

Red Bull Air Race

Okršaj u Las Vegasu

Bonhome, Arch ili Lamb, koji su trenutno bodovno izjednačeni u generalnom poretku, mogli bi eventualnom pobjedom u Las Vegasu doći na korak od titlue ovogodišnjeg prvaka

Nakon utrke održane u Teksasu, Red Bull Air Race šampionat se nastavlja na Američkom tlu, ovaj put u Las Vegasu. Biće to pretposlednja utrka u ovoj sezoni, s obzirom da je planirano još jedno takmičenje krajem oktobra u Austriji. Podsjećamo, do sada su se najbolji piloti u ovoj sezoni takmičili šest puta:  u Abu Dhabiju, Rovinju, Putrajayi(Putradžaji), Gdynii (Gdinji), Ascotu i Teksasu. Prethodnih šet utrka najbolji su dokaz da sigurnih predviđanja u ovom takmičenju više nema. Jednostavno, na svakom takmičenju desila su se neka iznenađenja.

 

Najbolji su imali loše plasmane, a piloti iz sjene su se penjali na postolje. Stoga pred utrku u Las Vegasu nema favorita i sve što se desi neće biti iznenađenje. No, s obzirom na bodovno stanje u generalnom poretku,ipak se najviše očekuje od Britanca Bonhomea, Austrijanca Arha i veterana iz Engleske Lamba. 

Datum objave: 30/09/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook