Naslovna > Vijesti > Olle Axelson napušta Volvo Car korporaciju

Nakon 12 godina

Olle Axelson napušta Volvo Car korporaciju

Olle Axelson, stariji potpredsjednik za odnose sa javnošću i jedan od članova izvršnog menadžmenta, nakon 12 godina napušta Volvo Car korporaciju. Axelson je uz Volvo od ljeta 2000. godine do danas prošao turbulentan period.

„Bio je to veoma uzbudljiv period u mojoj karijeri, sa mnoštvom prevrata za Volvo, od života pod patronatom Forda, finansijske krize tokom 2008. i 2009. godine, te prodaje kineskoj grupaciji Geelly“. - tvrdi Axelson, čiji su rad nadgledala čak četiri predsjednika korporacije (Hans Olov Olsson, Fredrik Arp, Stephen Odell i Stefan Jacoby.)

 

Volvo se od početka „vladavine“ Stefana Jacobyja, transformisao u samostalnu i jaku kompaniju sa novom korporativnom i brend strategijom, te agresivnom tržišnom politikom.„Aktivno sam učestvovao u prevazilaženju teških godina i stvaranju novog Volva unutar Geely grupacije. Nakon 12 godina vrijeme je da odem, jer je to ujedno i najduži period u kojem je neko bio u izvršnom menadžmentu Volva“. - kaže Axelson.„Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa Axelsonom u proteklom turbulentnom periodu i mogu vam reći da je to jedan od najvećih PR i komunikacijskih eksperata u industriji. Čestitam mu na profesionalnom i predanom radu tokom 12 godina“. - izjavio je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.Nasljednik Olle Axelsona bit će imenovan naknadno.

Datum objave: 14/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook