Naslovna > Tehnika > Opel će predstaviti nove agregate

U Parizu

Opel će predstaviti nove agregate

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu GM će predstaviti nove agregate za Opelove modele, prije svega za model Junior koji se očekuje

Ono što će uskoro osvježiti paletu Opelovih motora su sasvim novi agregati sa tri i četiri cilindra od 1,0 do 1,4 litra.

 

Agregati će imati direkto ubrizgavanje i biće opremljeni turbopunjačima, te će u odnosu na aktuelne biti ekonomičniji sa boljim obrtnim momentom.  GM je pored ovog saopštio da će u naredne dvije godine i američko tržište dobiti potpuno nove 1,6-litarske dizelaše i benzince koji će zamijeniti postojeće agregate na tom tržištu.  Novi agregati debitovat će u novom modelu, nazvanom Junior čija će najveća konkurencija biti Mini Cooper, Audi A1 and Fiat 500. 1.0-litarski agregat je razvijen prije svega da bude ekonomičan, dok su perfromanse u drugom planu.  Svi agregati razvijeni su u saradnji GM-a i kineske kompanije SAIC Motor. Upravo su ove dvije kompanije prošle godine potpisale sporazum o razvoju električnih vozila.  Uz još jednog kineskog partnera razvijaće strukturu, arhitekturu i sve dijelove električnih vozila.  

Datum objave: 28/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook