Naslovna > Vijesti > Originalan koncept za plasman vrhunskog proizvoda

Shell konferencija u Sarajevu

Originalan koncept za plasman vrhunskog proizvoda

Kompanija Orbico d.o.o. iz Sarajeva, kao dio evropske Orbico grupe, generalni je uvoznik visokokvalitetnih sintetičkih ulja globalnog lidera u proizvodnji, Shella, sa kojim je krenuo u realizaciju koncepta „Shell brendirane mreže u BiH“...

Početkom decembra ove godine kompanija Orbico d.o.o. iz Sarajeva organizovala je Shell konferenciju brendirane mreže 2017. u okviru koje je predstavljen jedinstven koncept brendiranja ovlaštenih servisnih partnera ove kompanije, kod kojih se mogu naći Shell proizvodi čije je porijeklo garantovano iz Shell fabrika.

 

- Sa projektom Shell brendirane mreže počeli smo 2016. godine, dakle ne tako davno. Trenutno smo narasli na 12 ovlaštenih Shell prodavaca u Bosni i Hercecovini, od kojih se 11 bazira na putnički program, a jedan na transportni. To je, u stvari, koncept koji Orbico, kao jedini generalni uvoznik Shell ulja i maziva na području BiH, sprovodi sa svojim ovlaštenim distributerima: Almy d.o.o. Zenica, Megamix d.o.o. Sarajevo, Sanpro d.o.o.  Živinice i Vranješ d.o.o. Grude. Cilj je diferenciranje u odnosu na standardne autoservise, transportne servise, maloprodaje rezervnih dijelova i slično, tako što ćemo svojim partnerima dodijeliti certifikat ovlaštenog Shell prodaca koj garantuje da su Shell maziva i ulja u tim servisima originalnog porijekla, dakle direktno iz Shell fabrike. Takvim kupcima dodjeljujemo i pravo na upotrebu Shell brenda, po kojem će i biti prepoznatljivi - izjavila je Ilhana Džaafić, voditelj marketinga Shell maziva za BiH.
Ono što je posebno naglašeno na održanoj konferenciji jeste uska partnerska saradnja na svim poljima, od edukacije o kvalitetu Shell proizvoda, preko palete proizvoda, pa sve do standarda koje Shell ulja i maziva zadovoljavaju i najnovijih tehnologija u koje se ulaže oko 1,3 milijarde dolara godišnje kako bi bili globalni lider. – Ono što danas imamo jeste ukupno 12 brendiranih servisa u Bosni i Hercegovini i upravo smo ovom konferencijom htjeli da sve njih okupimo skupa sa našim distributerima. Ono što su naši planovi u budućnosti, a posebno ću se osvrnuti na narednu godinu, to je da u narednoj godini brendiramo ukupno dvadeset novih servisa, a naša strategija je da do 2021. godine u Bosni i Hercegovini imamo ukupno 120 brendiranih servisa. Svakako, kako smo održali konferenciju ove godine, tako istu ovakvu konferenciju planiramo održati i naredne godine, a nadamo se da će broj učesnika na konferenciji iduće godine biti barem dva puta veći - istakao je Bedrudin Memišević, voditelj prodaje Shell maziva za BiH.

 

U okviru konferencije održano je i stručno predavanje tehničkog osoblja Orbica, zaduženog za Shell maziva, čime je predstavnicima partnerskih servisa predstavljenja revolucionarna GTL (Gas-To-Liquid) tehnologija dobijanja Shell baznih ulja iz prirodnog gasa. Bilo je riječi i o proizvodima na GTL bazi te njihovoj industrijskoj primjeni.
- Želim istaknuti da smo na konferenciji prezentovali najnoviju, jedinstvenu, GTL tehnologiju, odnosno, Shell PurePlus tehnologiju, kako je mi marketinški volimo nazvati. Na njoj su napravljenja najnovija bazna ulja koja se definišu na osnovu prirodnog plina. Takva ulja su veoma čista, znači imaju odličnu oksidacijsku i termičku stabilnost, imaju odlične indekse viskoznosti, a da pri tome uopšte ne sadrže sumpor - pojasnio je Petar Zovko, Tehnički savjetnik za Shell maziva, te dodao - Takva ulja su prozirna i „tečnija“. Upravo zato brže dospijevaju do svih dijelova motora koji moraju biti podmazani, već i kod hladnog starta. Na primjer, danas smo bili u prilici predstaviti Shell Helix najnovije motorno ulje na osnovi Shell PurePlus tehnologije, izvrsnih performansi zahvaljujući kojim štedimo energiju, na što posebno stavljamo akcenat, jer koristeći ulja na bazi GTL tehnologije ušteda goriva se može popeti na čak 3%. Takvi rezultati nikako se ne mogu dobiti konvencionalnim uljima jer se proizvodnja uljne baze na osnovu nafte nikada ne može toliko dobro pročistiti i uvijek će u sebi sadržavati štetne supstance poput sumpora i azota. GTL ulja se proizvode od prirodnog gasa. Tu je osnovni izvor metan. Od njega dobijamo potpuno novo bazno ulje koje nema niko na svijetu osim Shella.

 

Ovogodišnja Shell konferencija brendirane mreže okupila je oko četrdeset učesnika i predstavlja samo dio promotivnih i edukativnih aktivnosti koje kompanija Orbico u saradnji sa Shellom ima u planu sprovoditi u budućnosti sa svojim partnerima.

Shell ulja za budućnost automobilizma


Poznato je da se na tržištu mogu naći mnogi proizvođači motornih ulja i da u svojoj paleti proizvoda imaju skoro sve vrste mineralnih, polusintetičkih i sintetičkih ulja sa oznakama od 15W40, do 0W20. Međutim, ulja koja se dobijaju GTL tehnologijom mogu ponuditi veći nivo viskoziteta i njihove oznake sežu do 0W14, 0W12 ili 0W08 koja će zasigurno svoju primjenu naći kod hibridnih agregata nove generacije, koji tek treba da ugledaju svjetlo dana u skorijoj budućnosti.

Datum objave: 20/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook