Naslovna > Automobili > Citroen > DS5 > Osvaja prefinjenim luksuznim stilom i vrhunskim perfomansama

2014 Citroen DS 5LS R koncept na sajmu automobila u Pekingu

Osvaja prefinjenim luksuznim stilom i vrhunskim perfomansama

Ovaj model je baziran na 1.6 litarskom turbo benzinskom motoru, koji razvija 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta…

Citroen će svoj novi fenomenalni DS koncept predstaviti na sajmu automobila u Pekingu, i to ove godine. Radi se od modelu DS 5LS, koji je jedna potpuno nova i jedinstvena verzija DS 5LS modela, koji kombinuje perfomanse najvišeg nivoa i izuzetno luksuzni stil. Ovaj model biće snažan dodatak portfoliju kompanije na kineskom tržištu, a u svakom pogledu se izdvaja u odnosu na ostale modele, i to po svom snažnom stilu koji uključuje DS Wings rešetku koja karakteriše sve nove DS modele.

 

Ovaj automobil je baziran na 1.6 litarskom turbo benzinskom motoru koji razvija 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Šasija ovog automobila je spuštena za 15mm u poređenju sa proizvodnom verzijom, a koncept ima širi trag prednjih točkova, te sekvencijalni mjenjač. U svakom pogledu ovaj novi model ostaje vjeran DS inovacijama i luksuzu.

 

Sportski stil ovog modela u potpunosti je upotpunjen Carmine Red crvenom bojom sa matiranom metalik završnom obradom. Što se putničke kabine tiče, tu je Citroen ponovo bio posvećen luksuzu sa širokim opsegom materijala kao dokazom. Ona je u potpunosti presvučena kožom i Alcantra materijalom, uključujući takođe i komandnu tablu i točak upravljača. 

 

Datum objave: 04/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook