Naslovna > Automobili > Renault > Fluence > Osvježen Fluence

Renault

Osvježen Fluence

Kada se u augustu na Salonu automobila u Moskvi pojavio osvježeni Samsung SM3, znali smo da će se uskoro pojaviti i njegova europska inačica pod imenom Fluence

Kako smo i očekivali, Fluence je dobio novi izgled i osvježenje. No, očekivali smo potpuno drugačiji facelift. Naime, uzimajući u obzir dosadašnju praksu, očekivali smo da će Fluenceova nadogradnja biti preslikana sa nedavno osvježenog modela Samsung SM3.

 

Međutim, to se nije desilo u potpunosti, jer je Renault prednji dio Fluenca izradio na način da se uklapa u novu dizajnersku formu ovog proizvođača, pa sada prednji dio Fluenca ima ogromnu sličnost sa onom koju nosi nedavno predstavljeni Clio četvrte generacije.  Osim prednje maske, osvježeni Fluence je dobio i nova LED svjetla sa hromiranim rubovima i nova svjetla za maglu. Zadnji kraj nije previše promjenjen, osim što je zadnji odbojnik dobio novu mat boju, pa se razlikuje od boje karoserije. U unutrašnjosti su promjene izvedene na način da osvježeni Fluence sada dijeli enterijer sa Meganom. Nova instrument tabla, materijali, audio sistem s bluetoothom i usb-om, samo se neke od novina u unutrašnjosti. Opremljeniji modeli imat će i R-Link multimedijalni sistem sa ekranom osjetljivim na dodir.  Osim estetskih promjena Fluence je dobio novinu i pod prednjim poklopcem. Naime, osvježeni Fluence će biti pokretan 1.6-litarskim benzincem sa 115 KS uparenim s X-Tronic CVT automatskom transmisijom koja će potrošnju ovog automobila spustiti na 6.4 l/100 km uz emisiju CO2 od 149 g/km. Osim benzinskog agregata Fluence će biti dostupan i sa dCi agregatima sa 110 i 130 KS. Prozizvodnja će se, kao i do sada, vršiti u Bursi u Turskoj, a osvježeni Fluence u BiH možemo očekivati naredne godine.  

 

""

Datum objave: 03/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook