Naslovna > Automobili > Jaguar > Gama > E-Pace > Osvježen izgled i plug-in hibridna opcija

Jaguar E-Pace

Osvježen izgled i plug-in hibridna opcija

Dizajnerski osvježeni crossover E-Pace stiže na tržište sa novim izgledom i plug-in hibridnim pogonom..

Spolja restilizovani Jaguar E-Pace dobija novi prednji branik, novu rešetku hladnjaka i osvježena prednja LED svjetla sa najnovijim jaguarovim svjetlosnim potpisom Duble J. Jaguar je takođe izmjenio izgled zadnjeg dijela vozila, tako da su tu revidirane LED svjetlosne grupe čiji je izgled inspirisan onima na modelu I-Pace. Promjene u kabini uključuju novi selektor pogona, mekani materijal na instrument tabli i preoblikovani tunel transmisije, koji pruža više mjesta suvozačevim koljenima.

 

 

E-Pace sada koristi novi 11,4-inčni infotainment sistem sa najnovijim JLR softverom Pivi sa pojednostavljenom upotrebom menija i pristupu opcijama. Bežična podrška i nadogradnja softvera dolaze kao standard, a tu je i novi 12,3-inčni digitalni instrument pokazivač sa prikazom navigacije, medija i detaljima kontakata. Kao i odlazeći model, novi E-Pace se nudi u S, SE i HSE nivoima opreme, ali i dva nova dodatka koja obogaćuju liniju – R-Design i Sport.

 

Ažurirana je i pogonska linija koja se satoji od tri dizelaša, tri benzinca i plug-in hibridnog sklopa. Dizelska serija koristi Jaguarov dvolitarski četvorocilindraš, a dostupan je i sa balgom hibridnom asistencijom. Startna varijanta isporučuje 163 KS koji putem šestostepenog manuelnog mjenjača prenosi snagu na prednju osovinu. Dostupan je i pogon na sva četiri točka i devetostepeni automatski mjenjač, a pogonsku jedinicu podržava 48V starter-generator i kompaktna litijum-jonska baterija. Snažniji dizelski agregat isporučuje 204 KS i koristi identičan mjenjač i pogon na sva četiri točka.

 

 

 

Benzinska linija se takođe bazira na dvolitaskom turbo četvorocilindrašu od 200, 249 i 300 KS. Sve tri izlazne varijante imaju blagu hibridnu asistenciju i standardno dolaze sa devetostepenom automatskom transmisijom i pogonom na sva četiri točka.

 

U vrhu ponude se nalazi novi plug-in hibrid P300e, koji koristi 1,5-litarski benzinski turbo trocilindraš uparen sa elektromotorom i li-jon baterijom od 15 kWh. Ovaj pogonski sklop kombinovano isporučuje 309 KS, dostiže ubrzanje do „stotke“ za 6,5 sekundi i omogućava autonomiju u električnom modu od 54 kilometra.

 

Cijena restilizovanog Jaguara E-Pace za sada nije objavljena.

Datum objave: 28/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook