Naslovna > Vijesti > Osvježen izgled X1 modela

BMW

Osvježen izgled X1 modela

Bavarski proizvođač je nedavno predstavio redizajniranu verziju svog automobila sa SAV dimenzijama, koji stiže sa brojnim vizuelnim promjenama...

Ispod poklopca motora se ništa nije mijenjalo, za pogon su i dalje zadužene standardne pogonske jedinice, prije svega tu je 2,0-litarski trubobenzinac sa četiri cilindra koji raspolaže sa 228 KS i 350 Nm, a do stotke je u stanju da stigne za 6,3 sekunde, ova verzija nosi oznaku xDrive28i. Tu je i hibridna varjanta xDrive25e sa turbobenzincem od 125 KS i elektromotorom od 95 KS koji omogućava 50 kilometara samo na električni pogon i potrošnju od samo 2 litra na 100 kilometara.

 


Kada su u pitanju stilske promjene one se mogu prije svega uočiti na prednjim i zadnjim dijelovima karoserije. X1 je dobio nešto veću masku hladnjaka, redizajnirana svjetla u LED tehnologiji koja stižu kao opcija, zadnji dio vozila se takođe može pohvaliti osvježenim svjetlosnim jedinicama u obliku slova „L“. Tu su i naplaci od 18 i 19 inča, te nove boje karoserije: Storm Bay metalik, Jucaro Beige i Misano Blue metalik. Ni unutrašnjost nije zaboravljena od strane dizajnera koja dolazi sa novim elektronskim selektorom mijenjanja brzina na centralnoj konzoli, 6,5-inčni multimedijalni ekran, dok su opcioni 8,8 i 10,25, a kupci mogu i da izaberu unutrašnjost obloženu Dakota kožom.

Datum objave: 29/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook