Naslovna > Vijesti > Osvježen model 370Z
FOTO GALERIJA (7)

Nissan

Osvježen model 370Z

Za nekoliko dana počinje Salon automobila u Parizu na kojem će Nissan zvanično predstaviti osvježeni 370Z čije su fotografije objavljene danas

Prilično iznenađujuća informacija se pojavila prije nekoliko sedmica, kada je Nissan saopštio da će u Parizu predstaviti osvježenu verziju svog modela 370Z. Danas, nekoliko dana prije početka najveće smotre automobila u Francuskoj, Nissan je objavio i zvanične fotografije ovog modela sa nekim detaljima. 

 

Kao što se može vidjeti na fotografijama 370Z je doživio blage promjene na prednjem dijelu, na kojem se sada ističu vertikalno postavljena LED svjetla a redizajniran je i odbojnik zajedno sa usisima za zrak. Kada su u pitanju ostale promjene, treba spomenuti novi set karoserijskih boja i nove 18-inčne naplatke.  Iz Nissana su saopštili da je pod poklopcem nadograđena verzija V6 3.7-litarskog agregata sa 322 KS. Automobil  do 100 km/h ubrzava za samo 5.5 sekundi, a u prodaji će se naći naredne godine u coupe i roadster izvedbi.  Početna cijena će biti oko 30.000 funti. 

Datum objave: 24/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook