Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Osvježen najprodavaniji model brenda

Toyota Yaris Cross

Osvježen najprodavaniji model brenda

Od predstavljanja 2021. godine kompaktni SUV brzo je postao lider u svojoj klasi...

Najprodavaniji Toyotin model u Evropi Yaris Cross detaljno je redizajniran, a svaki ključni aspekt ovog modela je poboljšan ili unaprijeđen. Kao što je ranije najavljeno, Yaris Cross će od sada biti dostupan isključivo s hibridnim pogonskim sklopom, najpopularnijom opcijom među svim električnim sistemima koje su danas dostupne na tržištu. Novi Yaris Cross donosi brojne dodatne sisteme za smanjenje buke i vibracija, te poboljšane i svestranije performanse zahvaljujući novoj verziji hibridnog pogonskog sklopa. Sigurnost i jednostavnost upravljanja su poboljšani s najnovijim Toyotinim sigurnosnim sistemima i sistemima za pomoć vozaču T-Mate.

 

 

 


Najveća novost kod novog Yaris Crossa je opcija Hybrid 130, koja nudi dokazani sistem s benzinskim motorom zapremine 1,5 litara, kod koga je snaga motora povećana s 116 KS na 130 KS. Četiri ključne oblasti poboljšanja smanjenja buke motora su dinamički nosač motora koji je  dodan na lijevu stranu motora, rezonator koji je postavljen na usisnu cijev, unutrašnji prigušivač koji je promijenjen iz jednoslojne u troslojnu konstrukciju, te još jedan sloj filca koji je dodat na gornji prigušivač poklopca motora. Za smanjenje buke od vjetra i ceste, upotrijebljeno je deblje staklo za vjetrobran, kao i za prednja i zadnja bočna stakla.

 


Pristup informacijama i zabava u Yaris Crossu transformisani su uvođenjem potpuno novog digitalnog korisničkog iskustva. Ovo uključuje ekran vozačevih instrumenata koji se može konfigurisati i prilagoditi prema željama i preferencijama vozača, kao i novi multimedijalni sistem koji je moćniji, bržih reakcija i nudi širi spektar funkcija. Ekrani su među najvećima u klasi po veličini, s dijagonalama od 7 ili 12,3 inča za vozačeve instrumente te 9 ili 10,5 inča za multimedijalni ekran osjetljiv na dodir.

 

 

 

Dizajnerski Yaris Cross nije prošao kroz velike promjene, ali je sada dostupan u ekskluzivnoj novoj Urban Khaki boji u dvotonskoj varijanti, zajedno s novim 18-inčnim tamno sivim aluminijumskim naplacima s pet krakova. Unutrašnjost vozila, uključujući šavove presvlaka i dekorativne linije na instrument tabli i vratima, usklađena je sa zelenom bojom karoserije. Pored toga, među ekskluzivnim opcijama dostupne su i Platinum Pearl White te Silver Metallic bi-ton boje.

 


Unutrašnje presvlake sjedišta takođe su osvježene novim uzorkom, a uvedena je i mekana donja obloga instrument table na svim nivoima opreme. Nova opcija boje karoserije je Juniper Blue, koja je dostupna u cijelom asortimanu.

Datum objave: 29/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook