Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Osvježena Honda S2000 dobiva motor od 320 KS

Honda

Osvježena Honda S2000 dobiva motor od 320 KS

Sportski nastrojeni vozači sa nestrpljenjem očekuju poboljšanu verziju Honde S2000. Sudeći po najavama čekanje će se isplatiti.

Honda je uvijek bila sinonim za sportska vozila koja su bila dostupna širem krugu kupaca iako cijene nisu baš akcijske, pogotovo u Evropi. U posljednje vrijeme Honda se okrenula modelima čije performanse spadaju u prosječne čime se želio pridobiti širi krug kupaca.
Srećom, rad na pravom sportskom modelu NSX pokrenuo je glasine i o novom S2000 koji bi svjetlo dana trebao ugledati sljedeće godine. Poboljšani se model priprema u sklopu jubileja 20 godine modela S2000.

 


Prve su pretpostavke bile da će se u S2000 jednostavno transplantirati motor iz modela Civic Type R ali čini se da je u pripremi mnogo veće iznenađenje.
Nagađa se da će Honda u saradnji sa Mitsubishijem razviti potpuno novi motor sa električnim turbo punjačem koji efikasno eliminiše neugodnu turbo rupu. Spominje se maksimalna snaga od 320 KS. Ovaj bi se motor nudio sa automatskim mjenjačem sa dvostrukom spojkom. Obzirom na glasne želje tradicionalista može se očekivati i manuelni mjenjač u čije su se kvalitete uvjerile generacije vozača.
Premijera se očekuje na jesen iduće godine kada je na programu Pariz Auto Show.

Datum objave: 31/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook