Naslovna > Vijesti > Osvježena kompletna A4 flota

Audi

Osvježena kompletna A4 flota

Početkom ovog mjeseca kompanija je predstavila S$ TDI, a sada je otkrila i kako izgleda ostatak redizajnirane familije A4 modela...

Iako je A4 blagi redizajn imao u prošle godine, proizvođač je odlučio da ponovo „ispegla“ neke stvari. Najuočljivija promjena stiže sa prednjom stranom vozila, gdje su svjetlosne jedinice sada drugačije pozicionirane, a ni maska hladnjaka nije zaboravljena od strane dizajnera. Kada je u pitanju zadnji dio vozila, promjene su neznatne, tu su nešto drugačiji završeci izduvnih cijevi, kao i redefinisane svjetlosne grupe. Među novitetima je i Terra Gray - nova nijasna sive farbe, koja je dostupna uz postojeću paletu boja. Enterijer je ovaj put ostao isti, izuzev unaprijeđena na 10,1 inčni MMI multimedijalnim sistemom.


Ako govorimo o novitetima, ne možemo zaboraviti proširenje elektrifikacije ovog modela. Ponuda pogonskih jedinica sastoji se od 6 turbo agregata koji raspolažu od 150 ks do 347 ks, dok su 3 opremljena takozvanim "blagim" hibridnim sistemom. Među njima je i nedavno predstavljeni S4 dizel, sa 3.0 litarskim V6 TDI motorom sa 347 ks i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sedan će sa ovim motorom od 0 do 100 km/h stići za 4,8 s, dok će avantu trebati 0,1 s više vremena. Maksimalna brzina je kod obje verzije maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.
 

Datum objave: 16/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook