Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Osvježena serija 5 i zvanično predstavljena

Velik dan za BMW

Osvježena serija 5 i zvanično predstavljena

Redizajnirana serija 5, izgleda veoma elegantno i luksuzno, baš kao što se i očekivalo od ovog poznatog bavarskog brenda...

Aktuelna generacija BMW-ove serije 5 na tržištu je već četiri pune godine. To je sasvim dovoljno vremena da njen izgled počne da stari, blijedi i pomalo prestaje da bude interesantan svim ljubiteljima ove automobilske marke, kao i svim ljubiteljima luksuznih i elegantnih automobila.

 

Kako bi petica i dalje bila atraktivan i primamljiv, ovaj poznati brend iz Njemačke odlučio je da osvježi, kako luksuznu sedansku, tako i karavansku, ali i Gran Turismo verziju ovog modela. 

 

Ljubitelji bavarskog proizvođača ne kriju oduševljenje povratkom BMW-ove serije 5. Ono što ih posebno raduje jeste povratak klasičnom dizajnu, odnosno minimalne promjene, koje ćete teško da uočite na prvi pogled. Vizuelne promjene su zaista minimalne. Naime, nova petica izgleda malo izduženo od prethodne, elegantno i luksuzno, baš kao što se očekuje od jednog automobila te klase.

 

U odnosu na prethodnu peticu, nova serija je duža za samo 58 milimetara, a ima i 13 milimetara više mjesta za koljena. Što se samog prtljažnika tiče, on  ima zapreminu od 520 litara. Nova serija BMW-ove petice ima novi prednji branik, koji je dodatno naglašen sa ma t- srebrnim detaljima, svjetlosni sklopovi su takođe blago izmjenjeni, a adaptivna LED svjetla su takođe dostupna u ovoj novoj seriji.

 

U putničkoj kabini, kozmetičke promjene su takođe skoro pa neprimjetne, minimalističke.  Ono što možemo da zapazimo jeste da nova petica sada ima veći multimedijalni ekran, ali i 60 litara dodatnog prostora unutar same putničke kabine.

 

BMW je takođe saopštio da su svi motori usklađeni sa Euro 6 standardima. 

 

Nova BMW serija 5 u prodaji će se naći tek početkom iduće godine, a cijena je zasada još uvijek nepoznata. 

Datum objave: 20/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook