Naslovna > Automobili > Peugeot > 508 > Osvježena verzija koja mami poglede

2015 Peugeot 508 model

Osvježena verzija koja mami poglede

Kabina ovog modela je prepoznatljiva, ali je karakterišu materijali visokog kvaliteta i nova centralna skladištena kaseta...

Kompanija Peugeot je sada i zvaničnim putem prezentovao facelifteovanu verziju svog 508 modela. Ovaj model izgleda više pozicioniran na tržištu, pri čemu vijerno prati tragove ranije predstavljenih modela 108 i 308. Ovaj model je opremljen manjom rešetkom motora, restilizovanim LED svjetlima, te nešto ravinijim poklopcem motora. Promjene nazad su manje uočljive, ali ih ima, te se odnose na novi zadnji branik i restilizovana zadnja svjetla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabina ovog modela je trenutno prepoznatljiva, ali ima i nekih novina, poput materijala visokog kvaliteta te nova centralna skladištena kaseta. Dostupan je i 7 – inčni ekran osjetljiv na dodir sa pristupom Peugeot Connect Apps, koji može vozaču da obezbijedi mnoštvo korisnih informacija. Tu je i četvorozonski klima uređaj, JBL audio sistem, te ekran koji se nalazi odmah ispred očiju vozača.

 

Kada govorimo o pogonskoj paleti, Peugeot u svoj model 508 uvodi novi Euro 6 motor. Tu je benzinski 1.6 litarski THP 165 S&S motor, koji je povezan sa šestostepenom manuelnom transmisijom ili novom EAT6 šestostepenom automatskom transmisijom. Ovaj motor zamjenjuje dobro poznati Euro 5 1.6 litarski THP motor sa 156 KS. Što se dizelskih motora tiče, tu je 2.0 BlueHDI 160 motor, koji je dostupan sa 150 KS . On je povezan sa šestostepenom manuelnom transmisijom. Dostupan je i 2.0 BlueHDI 180 motor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tu je svakako i hibridna verzija, 2.0 HDI dizel motor, koji razvija 163 KS i koji je uparen sa električnim motorom snage od 37 KS, koji pokreće zadnje točkove. 

Datum objave: 19/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook