Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Osvježeni dizajn

Prve fotografije 2014 MINI modela

Osvježeni dizajn

Dizaj novog MINI modela ne odstupa mnogo u odnosu na protekle modela, ali opet, sa druge strane gledano, ima nešto svježiji dizajn...

Na internetu su se i zvanično pojavile prve fotografije novog MINI modela, čiji je javni debi najavljen nešto kasnije.  Dizajn ovog novog modela ne odstupa baš mnogo od svojih prethodnika, ali sa druge strane gledano, ipak moramo reći da ima nešto svježiji dizajn u odnosu na odlazne modele.

 

Razlog za ovaj svjež dizajn je kombinacija boja Cooper S modela, koji ima žutu kombinaciju sa crnim, sjajnim krovom. Motori su nam poznati od ranije, pa tako znamo da će neki od motora biti 1.5 litarski trocilindarski benzinac sa 134 KS, te 2.0 litarski četvorocilindarski motor sa 189 KS.

 

Na poečtku, kada se pojavi na tržištu, ovaj model će biti dostupan sa 1.5 litarskim common rail dizel motorom, sa direktnim ubrizgavanjem koji generiše 114 KS i 269 Nm obrtnog momenta. Ovi motori će da budu povezani  sa šestostepenim ručnim mjenjačem, ili opcino, sa automtaskim mjenjačem.

 

 

 

Datum objave: 19/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook