Naslovna > Vijesti > Osvježenje za Countryman

Mini

Osvježenje za Countryman

U dvije godine od njegovog predstavljanja na svjetskom automobilskom tržištu, MINI Countryman se razvio u snažnog predvodnika marke koja je trajno u porastu što se tiče ukupnog broja prodanih vozila.

Sve MINI kvalitete i vrijednosti prenešene su u veći segment čime se osvojila nova ciljna skupina širom svijeta. MINI Countryman prvi je MINI model s pogonom na sva četiri  kotača što vožnje čini još zanimljivijima. Detaljna dorada automobila i odabir materijala čine MINI Countryman  pravim izazovom za suparnike. Ovaj prostrani automobil s pet vrata optimiziran je za jednostavno korištenje i naglašava toliko potrebnu modernu praktičnost.
Izmjene u dizajnu za MINI Countryman zahvatit će sve izvedbeod studenog 2012. godine.
Otvaranjem prednjih vrata pažnju privlače novodizajnirani prstenovi koji okružuju centralnu komandnu ploču i četiri ventilacijska otvora. Sada će biti predstavljeni u karbon crnoj boji s unutarnjim prstenom u cnoj boji visokog sjaja ili kromirani koji dolaze sa Chrome Line opcijom.

 

Novodizajnirani umetci za vrata stvaraju premium ambijent, dodatnu udobnost i praktičnost. Naslon za ruku u vratima sada pruža još ugodniju podršku za ruke. Kontrole za električno podizanje prozora se sada nalaze u vratima. Na vozačevoj se strani nalazi mala upravljačka jedinica sa sklopkamaza kontrolu svih prozora, sklopkom za deaktivaciju stražnjih prozora te kontrole za prilagodbuvanjskih retrovizora. Premještanjem kontrola sa središnje konzole dobiven je veći pretinac kod ručice mjenjača. Od jeseni 2012 MINI Countryman dolazi standardno s tri sjedala straga, dok će par pojedinačnih sjedala biti dostupan kao opcija bez nadoplate.

 

 

 

Kao i promjene u rasponu unutarnjih boja, novim presvlakama elemenata, vanjske boje također su osvježene. Kupci mogu birati između šest motora. Tri benzinska i tri dizelska motora raspona snage od 66 kW/90 KS do 135 kW/184 KS. Osim njih, tu je i ultra-sportski MINI John Cooper Works Countryman, kojega pokreće turbobenzinski motor sa 160 kW/218 KS. ALL4 pogon na sva četiri kotača koji dolazi standardno na JCW varijanti dostupan je kao opcija za MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman i MINI Cooper D Countryman. Svi modeli, s izuzetkom MINI One D Countryman modela, mogu se naručiti sa šest-stupanjskim automatskim mjenjačem kao alternativa standardnom šest-brzinskom ručnom mjenjaču. Impresivna učinkovitost motora i mjenjača osigurat će primjerenu ravnotežu između zadovoljstva u vožnji i potrošnje goriva. Također valja napomenuti kako verzije MINI One Countryman i MINI Cooper Countryman zadovoljavajunormu EU6 o emisiji ispušnih plinova koja bi trebala stupiti na snagu 2014. godine.
 

Datum objave: 03/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook