Naslovna > Vijesti > Otkriven Datsun GO+

Objavljene prve fotografije

Otkriven Datsun GO+

Automobil će da pokreće 1.2 litarski benzinski motor, koji će da bude uparen sa ručnim mjenjačem, te pogonom na prednje točkove…

Nakon što je prije samo dvije sedmice najavio verziju svog novog GO hatchback modela, koja će nositi naziv GO+, Datsun je ovih dana i zvanično objavio prve fotografije ovog, nadolazećeg modela. Čini se kako Datsun GO+ ipak neće nikoga osvojiti svojim izgledom, ali iz ove kompanije su odlučili da igraju na praktičnost sa rasporedom sjedišta 5+2.

 

Dimenzije ovog automobila iznose 3995x1635x1485 mm, sa međuosovinskim razmakom od 2450mm. Ukoliko prvo pogledamo prednji kraj ovog automobila, primjetićemo izuzetnu sličnost sa hatchback modelom. Međutim, iako imaju isti osovinski razmak, ovaj MPV model je duži od hatchback verzije za 210 mm,pa upravo zbog toga nudi više mjesta za sve putnike.

 

Automobil će da pokreće 1.2 litarski benzinski motor, koji je uparen sa 5-stepenim ručnim mjenjačem, te pogonom na prednje točkove. Enterijer putničke kabine ne djeluje prilično bogato, ali možemo da primjetimo da je novina svakako Datsun Mobile Docking Station, koji možete da spajate sa pametnim telefonima.

 

Dva Datsunova povratnička modela – GO i Go+ u prodaji će se naći već sljedeće godine, ali biće dostupni samo i isključivo na tržištu Indonezije.

 

Datum objave: 18/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook