Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Otkriveno 9 finalista za automobile godine

Sjeverna Amerika

Otkriveno 9 finalista za automobile godine

Nakon spiska polufinalista, koji je bio objavljen u septembru, Komitet za dodjele nagrade za automobil, kamionet i terenac godine (NACTOY) juče je suzio listu na 9 modela koji su ušli u finale...

Kao što je i bilo najavljeno prilikom svečanosti objavljivanja spiska polufinalista, komitet NACTOY je juče. 17. septembra na sajmu automobila u Los Angelesu objavio konačnu listu od 9 finalista. Ovi modeli će se takmičiti u 3 kategorije, za prestižne nagrane automobila, kamioneta i terenskog automobila godine. Konačni spisak modela koji su ušli u finale je veoma zanimljiv ali i predstavlja značajan iskorak ka elekrifikaciji, jer se po prvi put desilo da svaka od tri katerogije na listi finalista uključuje makar jedno elektrifikovano vozilo. Konačni spisak 9 modela koji su ostali u igri za automobile godine izgleda ovako: Za nagradu sjevernoamerički automobil godine boriće se - Honda Civic, Lucid Air, Volkswagen Golf (Golf R/Golf GTI).

 

 

 

 

 

Sjevernoamerički kamionet 2022. godine - Ford Maverick, Hyundai Santa Cruz, Rivian R1T. I posljednja kategirija, sjevernoamerički terenac godine -  Ford Bronco, Genesis GV70, Hyundai Ioniq 5. Dakle na spiskovima su Lucid Air, Rivian R1T i Hyundai Ioniq 5 koji imaju električni pogon. Takođe ovo je prvi put da se električni kamionet našao u finalnoj trojci, a prvi put se dešava i da kompanije poput Lucida i Riviana uspjevaju da izbore finale. Domaća kompanija Ford, nastavlja da bilježi dobre rezultate na izboru za automobil godine, sa dva kandidata Maverick-om i Bronco-m, koji nastavljaju stopama uspješnosti prošlogodišnjih modela. Na kraju ova procedura će se privesti kraju tako što će komisija glasati za svaku kategoriju od 30. decembra 2021. do 5. januara 2022. godine, a pobjednici za svaku kategoriju će biti objavljeni početkom januara.

 

Datum objave: 18/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook