Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Otvorene prijave za trku Wings For Life World Run

Red Bull

Otvorene prijave za trku Wings For Life World Run

Na prošlogodišnjoj trci Wings for Life World Run učestvovalo je rekordnih 206.728 učesnika, a cilj za 2024. godinu je nadmašiti taj broj. Kao i dosad, sav prihod od startnina biće iskorišten za istraživanje kičmene moždine kao primarna sredstva neprofitne Wings for Life fondacije, koja finansira obećavajuća istraživanja kičmene moždine i klinička ispitivanja...

Vrijeme je da svi takmičari rezervišu svoje mjesto i pridruže se hiljadama učesnika trke Wings for Life World Run 2024, koji će širom svijeta zajedno trčati za plemenit cilj. Prijave za 11. izdanje trke, u kojoj mogu učestvovati svi bez obzira na fizičku spremu, već su otvorene. trka će se održati u nedjelju, 5. maja 2024. godine. Wings for Life World Run ima plemenit cilj - prikupljanje sredstava za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine. U ovoj zabavnoj trci unikatnog formata, koja predstavlja najveći i najinkluzivniji trkački događaj na svijetu, simultano će učestvovati trkači i osobe u invalidskim kolicima iz svih dijelova svijeta. Iako će svaki od učesnika odrediti svoj tempo i cilj, svi oni će pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine jer će cjelokupan prihod od startnina i donacija biti iskorišten za ključna istraživanja.

 

 

 


"Uzbuđen sam zbog otvaranja prijava za 2024. godinu. U prethodnom izdanju Wings for Life World Run trke smo imali rekordan broj učesnika, a naš cilj je da vidimo još više ljudi na startu u maju. Oduševljeni smo što je ovo najveći trkački događaj na svijetu i izuzetno smo ponosni na naše učesnike jer svaka nova prijava donosi realnu nadu svima koji pate od povreda kičmene moždine", izjavio je Colin Jackson, legendarni britanski atletičar i međunarodni sportski direktor trke Wings for Life World Run. Bez obzira na to da li trče, džogiraju, hodaju ili se kreću u kolicima, učesnici će startati u 12:00 časova po našem vremenu. Međutim, neće trčati prema liniji cilja, već će bježati od nje. Catcher Car, presretačko vozilo, će ih juriti, pružavajući im 30 minuta prednosti. Kada ih sustigne, to će označiti završetak njihove trke. Posljednji uhvaćeni učesnik i učesnica će biti proglašeni globalnim šampionima. Za one koji preferiraju svoju stazu, aplikacija Wings for Life World Run App će im omogućiti da startaju gdje god se nalazili, a virtuelni Catcher Car će ih motivisati i pratiti tokom trke.

 


Popularna opcija za one koji žele koristiti aplikaciju, ali ne žele trčati sami, jeste App Run Event koji je organizovan lokalno s više od 300 App Run Evenata dostupnih globalno za pridruživanje. Učesnici iz BiH će moći trčati uz korišćenje pomenutog App Runa na dvije Red Bull organizovane lokacije, u Sarajevu i Mostaru. U sedam gradova koji se nalaze u Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Sloveniji, Švicarskoj i prvi put u Holandiji, hiljade učesnika će takođe moći startati rame uz rame, a njih će juriti fizički Catcher Car kojim će upravljati poznata ličnost.

 

 


U okviru novog partnerstva s vodećim sportskim brendom Adidas, svi koji se registruju, bez obzira na to koji format trke izaberu, dobiće zvaničnu Wings for Life World Run Adidas majicu kako bi bili spremni za trku. Od prve Wings for Life World Run trke održane 2014. godine, ovaj događaj je prikupio više od 43,8 miliona evra, a 1.293.716 registrovanih učesnika je pretrčalo 11.839.989 kilometara u više od 195 zemalja širom sedam kontinenata. Utrka Wings for Life World Run 2024 počinje u nedjelju 5. maja širom svijeta istovremeno u 11:00 UTC, odnosno u 12:00 časova po našem vremenu.

Datum objave: 20/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook