Naslovna > Vijesti > Patrol Taxi Banja Luka preuzeo 25 vozila Toyota Prius

Toyota

Patrol Taxi Banja Luka preuzeo 25 vozila Toyota Prius

18. aprila su u Banja Luci kompanije “Sladaboni” i “Toyota” svečano predale 25 automobila Prius banjalučkoj taxi službi “Patrol taxi”.

Kompanija “Malbašić” u čijem se vlasništvu nalazi banjalučka taxi služba “Patrol taxi” pokazala je visoku osvještenost o uticaju koji vozila imaju na zagađenje zraka i nivo buke u gradovima, te se odlučila da svoj vozni park obnovi s 25 hibridnih vozila marke Prius. Nije ih spriječila ni činjenica da je Prius na prvi pogled bio među skupljim vozilima u ponudama koje su dobili kao odgovor na raspisani tender. Prevagle su karakteristike Priusa, potrošnja od svega 3.9 l, nizak nivo emisije ugljen dioksida koji iznose tek 89g/km, smanjen nivo buke u odnosu na konvencionalne dizel motore, te moderni dizajn i napredna udobnost, a prije svega najniži troškovi vlasništva i održavanja u klasi.

 

Do sada je u svijetu prodano više od 3 miliona hibridnih vozila, od toga 400.000 u Evropi, a Prius je i dalje najpoznatije i najomiljenije hibridno vozilo.

 

“Građani Banja Luke će od danas svakodnevno viđati Priuse na ulicama svoga grada i vjerujem da će im hibridna tehnologija uskoro postati veoma bliska, pogotovo u okviru rasta osviještenosti o problemima zagađenja.”, izjavio je  predsjednik uprave “Toyota-Adria” Masahiro Kuwahara prilikom primopredaje ključeva, te dodao da se nada da će uskoro biti donešeni i pozitivni zakonski propisi koji potiču upotrebu hibridnih vozila kroz smanjenje raznih poreza i davanja.

 

Prisutnima su se takođe obratili i Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banja Luke, japanski ambasador u BiH, Hideo Yamazaki, te gospodin Veselko Malbašić, direktor kompanija “Malbašić” i “Patrol taxi”.

 

“Vjerujem da smo sa ovom investicijom bliže cilju koji smo sami sebi zacrtali – da budemo najbolji na tržištu. Odlučili smo se za Toyota Prius flotu sa hibridnim pogonom, jer u potpunosti odgovara našim zahtjevima. Svaki i najmanji doprinos u smanjenju zagađenja i očuvanju okoline, veoma je značajan. Ovakav stav je svjetski ekološki imperativ, a mi uistinu želimo da to bude i naše opredijeljenje.“ Izjavio je gospodin Veselko Malbašić.

Nakon ceremonije, novinari i gosti su imali prilike biti prvi putnici u Priusima pri puštanju vozila u saobraćaj.

Datum objave: 19/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook