Naslovna > Auto moto sport > Perezu trka za pamćenje

Formula 1

Perezu trka za pamćenje

Vozač Racing Pointa Sergio Perez došao je do prve pobjede u karijeri nakon što je trijumfovao u uzbudljivoj utrci Velike nagrade Shakira...

Sergio Perez je ostvario sjajnu pobjedu i to prvu u Formuli 1 u pretposljednjoj utrci ove sezone. Meksikanac je osim toga postao i prvi vozač iz svoje koji se popeo na najvišem stepenu pobjedničkog postolja nakon 50 godina. Ocon je u timu Renaulta završio na drugom mjestu, a u Racing Pointu su imali dodatni razlog za slavlje jer je Lance Stroll zauzeo treće mjesto. Perez je nakon prvog kruga bio tek na 18. poziciji, ali se sjajnom vožnjom i zasluženo probio do prvog mjesta. Pobjedi je doprinio i čitav niz neshvatljivih grešaka Mercedesovog tima.

 

 


George Russel bio je zamjena za Lewisa Hamiltona i može se pohvaliti odličnom vožnjom, ali ne i rezultatom. Naime, Russel je već na startu došao do prvog mjesta koje je održavao sve do trenutka kada je pozvan u boks. Tada su mu u timu Mercedesa stavili pogrešne pneumatike, zbog čega je opet morao u boks, nakon čega je pao na petu poziciju. I pored toga Russel je sjajnom vožnjom napredovao nekoliko pozicija, ali mu je tada iz tima javljeno da mora na još jednu zamjenu guma, zbog oštećenja istih. Na kraju je završio na devetom mjestu, osvojio je samo dva boda, ali je pobrao simpatije javnosti. Posljednja trka ove sezone šampionata Formule 1 vozi se sljedeći vikend u Abu Dhabiju.

Datum objave: 07/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook