Naslovna > Automobili > Ferrari > Roma Spider > Performanse, svestranost, motor sa 620 KS i sklopivi platneni krov

Ferrari Roma Spider

Performanse, svestranost, motor sa 620 KS i sklopivi platneni krov

Ferrari je predstavio svoj najnoviji automobil u Maroku, koji će nastaviti gdje je stao slično koncipiran prethodni model Portofino M s otvorenim krovom...

Ferrari Roma Spider predstavlja nastavak priče koja je započela s prethodnim modelima California i Portofino, ali sada s dodatnom "open-air" opcijom. Impresivni motor od 3,9 litara, uz asistenciju dva turbopunjača, omogućuje Romi Spider da razvije snagu od 620 konjskih snaga pri 7.500 obrtaja u minuti i maksimalni obrtni moment od 760 Nm od 3.000 do 5.750 obrtaja u minuti. Superbrzi 8-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila prenosi snagu na zadnju osovinu ovog automobila.

 

 

 


Iako je Roma Spider nešto teža od svoje Coupe verzije, to ne smanjuje njenu impresivnu sposobnost ubrzanja od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde, što je jednako rezultatu Coupea. Ferrarijevi obožavaoci koji uživaju u vožnji s otvorenim krovom biće oduševljeni odlukom brenda da zamijeni tvrdi sklopivi krov s tradicionalnim višeslojnim platnenim krovom. Ovaj krov se jednostavno spušta ili podiže pritiskom na dugme, čak i dok se vozilo kreće brzinom do 60 km/h, i to u samo 13,5 sekundi.

 


Cijena Ferrarijeve Rome Spider još nije službeno objavljena, ali zna se da se njena kabina samo blago razlikuje od kabine Rome Coupe.

Datum objave: 17/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook