Naslovna > Caterpillar > Pet modela iz nove generacije

Caterpillar mini bageri

Pet modela iz nove generacije

Caterpillar u kategoriji bagera mase od jedne do dvije tone kupcima nudi čak pet potpuno novih mini bagera konstruisanih prema zahtjevima njegovih klijenata...

 

Caterpillarovi klijenti su u klasi bagera od jedne do dvije tone tražili bolje performanse, napredniji sistem upravljanja, udobnije radno mjesto i što je moguće niže cijene održavanja i korištenja. Caterpillar je isporučio traženo u pet mini modela: 301.5, 301.6, 301.7 CR, 301.8 i 302 CR. Novi mali bageri nude najbolje brojeve u klasi po pitanju produktivnosti i performansi. Svi su opremljeni motorom C1.1 snage 16,1 kW (21,6 KS) koji poštuje evropske Stage V propise o emisiji izduvnih gasova i u kombinaciji s ovim mašinama nudi uštede do 20% u odnosu na starije generacije. Napredniji sistem upravljanja omogućio je upravljanje mašinama u vožnji preko upravljačke palice čime je kretanje po gradilištu bitno olakšano.  Prebacivanje s tradicionalnih komandi kretanja s ručicama i pedalama na komande upravljačke palice sada se obavlja jednostavnim pritiskom na tipku.

 

Desnom upravljačkom palicom operater upravlja nogom i rukom, a lijeva palica može biti programirana za kretanje mašine. U slučaju da će mašina obavljati poslove koji podrazumijevaju puno kretanja moguće je doplatiti i tempomat koji ne zahtijeva korištenje ruku pri vožnji. Namještanje svih opcija mašine obavlja se putem ugrađenog LCD monitora. Operater preko jednostavnih virtuelnih kontrola može namjestiti brzinu hidraulike, temperaturu u kabini, puštati muziku ili primiti poziv na mobilni telefon. Upravljanje palicama manje umara operatere koji sjede u novim, udobnijim kabinama. Modeli sa zatvorenim kabinama su izolovani i ne dopuštaju ulazak prašine na radno mjesto. Na modelima 301.8 i 302 CR moguće je doplatiti klimatizaciju kabine. Održavanje je olakšano podizanjem kabine, čime su serviseru lako dostupne sve tačke mašine nužne za pregled i servis. Novi mini bageri imaju i duži servisni interval što znači i duže vrijeme na gradilištu. Osim toga, Caterpillar se potrudio ponuditi rezervne dijelove za ove mašine po vrlo konkurentnim cijenama. Čelična konstrukcija mašina napravljena je da ih učini trajnima i u teškim uslovima rada. Izdržljivost i pouzdanost su karakteristike po kojima se poznaju Caterpillarove mašine, a nova serija mini bagera je praktična realizacija te filozofije.

 

 

Datum objave: 15/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook