Naslovna > Automobili > Porsche > Macan > Pet novih modela u narednim godinama

Porsche

Pet novih modela u narednim godinama

Kako je došao pod okrljive Volkswagena, Porsche je promjenio filozofiju lansiranja novih modela, te će u narednim godinama predstaviti automobile u segmentima u kojima nikada nije bio prisutan

Porsche je jedna od najpoznatijih automobilskih marki zahvaljujući činjenici što desetljećima uspjevaju sačuvati prepoznatljivost i orginalnost  koja je najveća odlika ovog proizvođača. Teško je neko mogao zamisliti sredinom devedesetih da će Porsche imati SUV vozilo, no stvari se mjenjaju.

 

Pod okriljem VW-a, Porsche će u narednim godinama pokazati nekoliko noviteta i to u segmentima u kojima nikada nije bio prisutan.  Pored Porschea Cayene, prvog SUV vozila ove marke, uskoro će se naći još jedno SUV vozilo: Macan – mali lusksuzni crossover koji će parirati BMW-u X3.  Osim toga u Porscheu razmišljaju da se suprostave i Ferrariju, pa će u tu svrhu predstaviti  sportski dvosjed sa više od 600 KS.  U izradi je i manja verzija Panamere, poznata kao Pajun, koja će također igrati značajnu ulogu  na tržištu za ovog proizvođača.  U septembru naredne godine predstaviće se i 918 Spyder kao hibrid sa V8 4.6-litarskim motorom  i dva elektromotora ukupne snage od 770 KS. Potrošnja ovog automobila je tri litra goriva na 100 pređenih kilometara. Osim ovih automobila Porshce radi uveliko i na modelu kodnog imena Project 551 koji je u suštini mali roadster. Svi modeli će se na tržištu pojaviti do 2016. godine. 

Datum objave: 19/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook