Naslovna > Auto moto sport > Peti Marquezov trijumf u sezoni

Moto GP

Peti Marquezov trijumf u sezoni

Na Velikoj nagradi Australije i 16. trci sezone Moto GP šampionata, pobijedio je Mark Marquez i tako još više zakomplikovao situaciju u borbi za titulu ...

Protekla trka na Velikoj Nagradi Australije je bila dosta uzbudljiva ali i brza pa se slobodno može reći da je bila jedna od najzanimljivijih trka ikad voženih. Napetosti nije nedostajalo jer su četvorica vozača do posljednjeg kruga konkurisala za trijumf, ali je na kraju Doktor morao da se zadovolji četvrtim mjestom.

 

Prestigavši Jorgea Lorenza na Jamahy u posljednjem krugu, vozač Repsol Honde je došao do petog trijumfa u sezoni, a 50. u karijeri. Njima se na podijumu pridružio vozač Ducatia Andre Iannone, koji je u direktnom duelu bio brži od vodećeg u generalnom plasmanu Valentina Rossija. Iako je Lorenzo vodio tokom većeg dijela trke ipak nije uspio ni malo da se odvoji od rivala. Iza njega su odma bili Marquez, Iannone i Rossi koji su vodili veliku borbu. Međutim, Marquez je bio sjajan na samom kraju. Odvojio se od Iannonea i Rossija i bez problema prošao pored Lorenza za konačan trijumf.

 

"Ovo je jedna od najboljih trka u mom životu. Presrećan sam, iako više nemam šansu da odbranim titulu. Spremamo se za sezonu 2016. i zato nam je ova pobjeda veoma važna. Nadam se da su gledaoci uživali u uzbudljivoj trci", rekao je Marquez.

 

Do kraja sezone ostale su još samo dvije trke, pred koje Doktor drži čelnu poziciju u generalnom plasmanu sa samo 11 bodova prednosti u odnosu na Lorenza. Treći je Marquez sa 222 boda. Trkom za Veliku nagradu Malezije na stazi "Sepang" nastavlja se već 26. oktobra, predposljednja trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata

Datum objave: 19/10/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook