Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > PEUGEOT nastavlja svoj angažman u tenisu

Roland-Garros 2015

PEUGEOT nastavlja svoj angažman u tenisu

Na dan otvorenja Otvorenog prvenstva Francuske Roland-Garros,PEUGEOT, partner turnira od 1984. i službeno vozilo od 1989., postrojio je flotu od više od 200 vozila koja su tokom tih petnaest dana poslužila za prevoz igrača, VIP gosti, službenika i publike ...

Ove godine u toj će se ulozi naći cjela gama vozila PEUGEOT, među kojima će biti i posve nova zvijezda specijalne serije Roland-Garros: šik gradski automobil PEUGEOT 108 Top! Roland-Garros. PEUGEOT i Roland-Garros, partneri već 31 godinu, dijele zajedničke vrijednosti kao što su emocije, učinkovitost i strast.

 

Roland-Garros održao se od 24. maja do 7. juna 2015. Ta nezaobilazna etapa GrandSlam turnira bila je izvrsna prilika za povećanje vidljivosti i komunikaciju marke PEUGEOT na međunarodnom nivou, prvenstveno putem reklamnih panoa. PEUGEOT je iskoristio ovu priliku kako bi izložio dio game specijalnih serija Roland-Garros, koju ove godine čine automobil PEUGEOT 108 Top! Roland-Garros, bicikl HYbrid-bike RG21 i skuter na 3 točka Metropolis 400i. Automobili PEUGEOT nose potpis Roland-Garros od 1989. godine na specijalnim serijama nadahnutim zemljanom podlogom tog teniskog turnira. Modeli PEUGEOT 208  i PEUGEOT 108 Top! odraz su tog partnerstva u 2015. godini.

 

Izvana je PEUGEOT 208 Roland-Garros prepoznatljiv po kućištima retrovizora u narandžastoj „zemljanoj” boji, posebnim naljepnicama na bočnim stranama i vratima prtljažnika, natpisom Peugeot u boji i aluminijskim naplatcimaod 16” s posebnim središnjim kapicama. U unutrašnjosti automobila na brigu o detaljima jasno ukazuju ekskluzivne dvobojne presvlake od kože s  uzorkom Andrijaninog krsta, tepisi s izvezenim logotipom, kao i pojasevi i ukrasni elementi u boji. Ta specijalna serija ima mnoštvo serijske opreme, od panoramskog krova pa do zatamnjenih stakala i navigacije. Dostupna je u dvije boje karoserije: bijeloj Perle Nacré i crnoj Perla Nera.

Datum objave: 10/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook