Naslovna > Suzuki > Jimny > Pick-up za teško pristupačne terene

Suzuki

Pick-up za teško pristupačne terene

Predstojeći Sajam automobila u Tokiju, koji se održava polovinom januara će između ostalog ugostiti dva zanimljiva koncepta koji su zasnovani na generaciji Jimny modela...

Novi Suzuki već se našao u rukama vještih majstora tjunerske kuće iz Japana, koji je ovaj automobil načinila da izgleda, ni manje, ni više nego kao Mercedes G klase i Land Rover Defender.  Međutim najnovije modifikacije dolaze od samog proizvođača, a posjetioci sajma u Tokiju će imati priliku da vide dvije verzije nešto drugačijeg modela Jimny. Prva od njih je mali konceptni pick-up nazvan Jimny Sierra Pickup Style, koji umjesto zadnjeg reda sjedišta ima otvoren teretni prostor, do duše nešto skromnijih dimenzija, dok je samo vozilo dizajnirano u retro stilu sa imitacijom drveta na bočnoj strani karoserije. Preuređeni model dolazi sa dodatnom zaštitom od oštećenja na donjim dijelovima karoserije, a prisutan je i novi dizajn maske hladnjaka i branika, dok je krov bogatiji za LED reflektore. Ispod poklopca motora krije se četverocilindarski 1,5 litarski, benzinski agreagt, koji je u stanju da razvije 102 konjske snage.

 


Drugi koncept, Jimny Survive, namijenjen je onim teže pristupnim terenima, pa je vozilo opremljeno raznim dodacima, koji bi trebali pomoći vozaču da vozilo izvuče iz teških situacija i off-road terena. U ovom slučaju pogonsku jedinicu čini trocilidarski, takođe benzisnki motor, ali znanto manje zapremine, od 0,66 litara, a koji je u stanju da razvije 64 ks.

Datum objave: 03/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook