Naslovna > Vijesti > Planovi za budućnost

Kompanija BMW želi da proširi svoju „i“ porodicu

Planovi za budućnost

Ovi modeli su se pokazali izuzetno uspješnim, pa kompanija trenutno razmatra da poradi na proširenju „i“ porodice...

Nakon što je BMW objavio planove da proširi proizvodnju svog i3 modele, odnosno  potpuno električnog vozila i nakon što je sve gotovo spremno za početak prodaje hibridnog i8 modela, njemačka kompanija došla je na još jednu ideju, koja se tiče, naravno, budućnosti!  

 

Ovo znači da investicije koje je BMW uložio u razvoj „i“ podbrenda će se ranije ili kasnije svakako isplatiti. Naime, kompanija je imala izuzetno velike troškove kada je reč o razvoju naprednih šasija od ugljeničnih vlakana. Sada nakon što su se inicijalni modeli pokazali uspješnim kao što jesu, kompanija razmatra njihov status i na koji način bi nabolje mogla da povrati uloženo.

 

Jedan od načina je da se kupcima ponudi više izbora odnosno dodatni modeli u okviru „i“ porodice. i3 model bi mogao da dobije nove verzije karoserije, varijantu produženog međuosovinskog rastojanja, odnosno u stilu višenamenskog vozila, koje bi tragove vuklo od Serije 2 Active Tourer ili više sportskog i3 kupe modela. Nakon toga bi uslijedio model koji bi bio smešten između i3 i i8 modela, ali za sada o ovome nema nikakvih detalja.

Datum objave: 05/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook