Naslovna > Automobili > Ford > Ranger > „Platinum“ ima Turbo V6 agregat i jedinstvene dizajnerske detalje

Ford Ranger

„Platinum“ ima Turbo V6 agregat i jedinstvene dizajnerske detalje

Napredni sistemi pomoći nisu ograničeni isključivo na Ranger Platinum, ali su od velike pomoći uključuju aktivnu pomoć pri parkiranju, upozorenje na mrtvi ugao sa upozorenjem na unakrsni saobraćaj i pokrivenost prikolice, upozorenje o promjeni trake i kameru od 360 stepeni...

Novi Ford Ranger je u prodaji u Evropi i drugim regionima širom svijeta. Ford proširuje asortiman kamioneta na Starom kontinentu novom vrhunskom opremom, pozicioniranom kao najluksuzniji Ranger ikada napravljen. Ranger Platinum ima ekskluzivan izgled i jak V6 turbodizelski agregat ispod haube, i pridružuje se već dostupnim Ranger Raptor, Ranger, Wildtrak, Ranger Limited, Ranger XL i Ranger XLT u najširoj paleti Ranger kamiona u prodaji.

 

 

 


V6 dizel motor na prednjoj strani je definitivno dio standardne opreme Ranger Platinum, a  uparen je sa 10-brzinskim automatskim mjenjačem i isporučuje 247 konjskih snaga i 600 njutn-metara obrtnog momenta. Snaga stiže na sva četiri točka kroz novi elektronski kontrolisan sistem pogona na sve točkove kamioneta. U Platinum modelu, mjenjač je instaliran na posebnim nosačima koji su redizajnirani kako bi se smanjila buka i vibracije. Rezultat je, kaže Ford, prefinjenije performanse i bolje reagovanje bez obzira na uslove.

 


Vizuelno, Ranger Platinum se razlikuje od ostalih članova porodice Ranger po svojoj sofisticiranijoj spoljašnjosti koja uključuje 20-inčne obrađene točkove, prepoznatljiviju rešetku hladnjaka i nove LED diode za dnevnu vožnju. DLR-ovi su integrisani u matrix LED klastere farova, koji su standardni za novu opremu, kao i vrata prtljažnika sa mekim zatvaranjem, staklo za privatnost i kožne presvlake sjedišta. Najvažnije stvari unutar kabine uključuju 10-smjerna električno upravljana sjedišta s funkcijama grijanja i hlađenja, kao i novo sofisticiranije ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti.

Datum objave: 29/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook