Naslovna > Vijesti > Plus Six sa BMW-ovim agregatom

Morgan

Plus Six sa BMW-ovim agregatom

Britanska Kompanija Morgan poznata je po svojim ručno izrađenim modelima u retro stilu, a jedan takav je ove godine izložen u Ženevi...

Zanimljivog izgleda Plus Six se našao na novoj CX-Generation aluminijumskoj platformi, a dijelovi od kojih je izrađena uključuju različite materijale, među kojima je čak i drvo, tako da struktura teži svega stotinjak kilograma. Za pogon je zadužen BMW-ov turbo agregat sa 6 cilindara, zapremine 3,0 litra, a isti se nalazi ispod poklopca motora nove Toyota Supre.

 


Motor je u stanju da razvije 335 KS i 500 Nm obrtnog momenta, a kupcima će na raspolaganju biti manuelni ili automatski ZF mjenjač sa osam stepeni prenosa. Zahvaljujući snažnoj pogonskoj jedinici, ali i težini od svega 1.075 kg, ovaj automobil će do stotke stići za 4,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 267 km/h. Prema navodima kompanije ovo je jedan od najdinamičnijih, a ujedno i najekonomičnijih modela koji sa kombinovanom potrošnjom od 7,4l na 100 km. Početna cijena automobila iznosi oko 90.600 eura, dok je planirana proizvodnja 300 vozila na godišnjem nivou.

Datum objave: 07/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook