Naslovna > Vijesti > Pobjeda za Josh Sheehana

Red Bull X Fighters Minhen

Pobjeda za Josh Sheehana

Sa dvostrukim blackflipom u finalnoj borbi protiv Japanca Taka Higashino, prvo mjesto na nesvakidašnjoj stazi na vodi u Minhenu, zaslužio je Australijanac Josh Sheehan

Idealna temperatura, plavo nebo i 18.000 gledalaca bili su dio spektakla pored Olimpijskog stadiona u Minhenu, na jezeru gdje je izrađena staza za Red Bull X Fighters takmičenje.

Dobre energije nije nedostajalo, no najviše razloga za zadovoljstvo na kraju je imao Australijanac Josh Sheehan. On je u Minhenu ubilježio svoju drugu pobjedu u karijeri i prvu još od 2011. godine, zahvaljući tome što je tri puta izveo perfektan dvostruki blackflip. Sheehan je ovom pobjedom zaradio 100 bodova, što je u ukupnom poretku dovelo do neizvjesne borbe između njega i Lewi Sherwooda koji vodi u ukupnom poretku sa 265 bodova, samo pet više od Sheehana.

To znači da će takmičenje u Pretoriji, u Južnoj Africi krajem augusta odlučiti pitanje svjetskog prvaka. Kada smo kod Sherwooda spomenimo da se on u Minhenu morao zadovoljiti trećom pozicijom, a na četvrtoj je završio lokalni heroj, 16-godišnji Luc Ackermann. Bilo je to prvi put u historiji takmičenja da se jedan Nijemac nađe među pet najboljih, što je upotpunilo njemačku euforiju nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u nogometu i pobjede Nice Rosberga na domaćoj utrci u Formuli 1. 

Datum objave: 21/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook