Naslovna > Vijesti > Pobjednik veteran David Coulthard
FOTO GALERIJA (22)

ROC Race of Champions 2018

Pobjednik veteran David Coulthard

Bivši vozač Formule 1 pobjedio je na ovogodišnjem ROC takmičenju ispred WRC svjetskog prvaka iz 2003. godine Pettera Solberga.

Riyad u Saudijskoj Arabiji je bio domaćin  2018 Race of Champions, a učestvovali su vrhunski vozači iz cijelog svijeta u kategoriji ROC, kao i u timskom Nations Cup takmičenju. Novost ove godine je E-  tim, za koji su vozili Rudy van Buren i Enzo Bonito, pobjednici online takmičenja na simulatorima Logitech G. Bilo je vrlo interesantno gledati kako je Rudy van Buren vozeći KTM X- Bov uspio pobjediti Timo Bernharda, pobjednika Nations Cup od petka. E- racer tim je eliminisan zajedno sa Velikom Britanijom iz grupe B sa dvije od mogućih 6 pobjeda. Coulthard je pobjedio u dvije od 3 trke protiv Solberga i  time obezbjedio  titulu Champion of Champions, a to mu je već druga jer je prvu ostvario u 2014. godini. Prošlogodišnji pobjednik Huan Pablo Montoya je eliminisan u polufinalu od Toma Kristensena čiji je Buggi bio brži za manje od pola desetinke, što je zasladilo osvetu Kristensena za prošlogodišnji poraz u finalu od Montoye.

 

Team Germany je  pobjednik Nation Cup Race of Champions, a Timo Bernhard i Rene Rast su u finalu bili bolji od Montoye i Helia Castronevesa koji su vozili za tim Latinske Amerike. Spisak automobila koji su se pojavili na ovom takmičenju je vrlo neobičan, a spomenućemo ROC Buggy, Porsche 911 Cup, Radical SR3 RSX, Wheelen NASCAR, KTM X-Bov, Ariel Atom Cup, Mercedes AMG GT S...

Datum objave: 05/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook