Naslovna > Vijesti > Počela proizvodnja novog N modela u Evropi

Hyundai i30 N

Počela proizvodnja novog N modela u Evropi

Proizvodnja novog Hyundai i30 N modela počinje u fabrici u Češkoj. Unaprijeđeni dizajn je fokusiran na dinamičke performanse za zabavnu vožnju, a po prvi put je dostupan N DCT, 8 – brzinski mjenač sa duplim kvačilom...

Hyundai Motor započeo je proizvodnju novog i30 N u svojoj fabrici u Češkoj. Poboljšani model visokih performansi nadovezuje se na uspjeh nagrađivanog originalnog i30 N, dodajući nove karakteristike i tehnologiju za još veću zabavu u vožnji. Pridružuje se asortimanu i30 serije sa petoro vrata, karavanu i fastbacku na proizvodnoj liniji, kao i potpuno novom Tucsonu-u i novoj Koni Electric. Novi Hyundai i30 N dolazi sa svježim i jedinstvenim elementima vanjskog dizajna koji su razvijeni s naglaskom na dinamičke performanse. Poboljšanja dizajna uključuju agresivniji prednji branik, novi dizajn kaskadne rešetke i nova LED prednja svjetla sa LED dnevnim svjetlima V –oblika i crnim okvirom za prednja svjetla. Novi sjajni crni zadnji spojler s jedinstvenim svjetlom i dvije velike izduvne cijevi integrisane u donji dio branika daju čist izgled visokih performansi. Po prvi put i30 N dostupan je sa N DCT, 8-stepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom koji omogućuje niz karakteristika visokih performansi za maksimalnu zabavu u vožnji u svakodnevnom životu, kao i na trkalištu.

 

 


Novi i30 N dostupan je u hatchback i fastback varijantama karoserije. Dolazi sa 2,0-litrenim turbo motorom. Standardna verzija donosi izlaznu snagu od 250 KS povezanu sa šestostepenim ručnim mjenjačem (6MT), dok Performansni paket isporučuje 280 KS, uključujući poboljšane performanse ubrzanja, a dostupan je sa MT i N DCT. Obe varijante isporučuju najveću brzinu do 250 km / h. Novi i30 N s performansnim paketom i manuelnim mjenjačem ubrzava od 0-100 km / h za 5,9 sekundi, što je poboljšanje od 0,2 sekunde u odnosu na prethodni model. Performansna verzija sa DCT mjenjačem može ubrzati od 100 km / h za 5,4 sekunde pomoću kontrole lansiranja. i30 N prošao je opsežna ispitivanja tokom svog razvojnog procesa, uključujući 180 000 kilometara testiranja izdržljivosti i desetke hiljada dodatnih kilometara za procjene.

Datum objave: 31/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook