Naslovna > Vijesti > Počinje proizvodnja novog Aurisa

Toyota

Počinje proizvodnja novog Aurisa

Nakon jučerašnjeg specijalnog dogođaja u tvornici Burnaston, južno od Derby-a u Engleskoj, Toyota počinje proizvodnju potpuno novog Aurisa

Jučer je bilo svečano u Toyotinoj tvornici u Burnastonu, jer japanski proivzođač obilježio je početak proizvodnje novog Aurisa. Saopćeno je da je u ovu tvornicu uloženo 185 miliona funti, od čega je 85 miliona funti uloženo u osposobljavanje dobavaljačke mreže.

 

Velika ulaganja dovela su i do zapošljavanja, pa je u Burnastonu čak 800 radnika dobilo posao. Koliko je dobro prihvaćen ovaj potez Toyote u Britaniji, najbolje ilustruje podatak da je na događaju bio prisutan i Dr Vince Cable, Sekretar britanskog Ministarstva za biznis. Dr. Cable je izrazio zadovoljstvo zbog ulaganja Toyote u Veliku Britaniju, te zbog početka proizvodnje Aurisa. Istakao je i činjenicu da Toyota već 20 godina uspješno na Ostrvu proizvodi svoje automobile.  Osim Aurisa u Bornastonu će se proizvoditi Auris Estate, te Avensis sedan i Avensis Tourer. Od 1992. godine, kada je počela Toyotina proizvodnja u Burnastonu modelom Carina E, do danas je japanski proizvođač u ovoj tvornici napravio više od 3.25 miliona automobila. 

Datum objave: 06/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook