Naslovna > Vijesti > Počinje uzbudljiva sezona!

Red Bull X – Fighters

Počinje uzbudljiva sezona!

Svake godine Monumental Plaza de Toros je ispunjen je do poslednjeg mjesta, a svi takmičari se uveliko pripremaju da gledaoce ostave bez daha...

Spektakl može da počne! Još samo nekoliko sati dijeli nas od prvog Red Bull X – Fighters takmičenja. Nakon dvije godine pauze, početak sezone jeponovo  u Mexico City-u. Podsjetimo, meksički grad uspio je da se vrati na raspored turneji 2013. godine, a na kalendaru se našao i ove, 2014. godine. Svim navijačima i oduševljenim posmatračima, najpoznatiji grad koridi na svijetu ponudiće zadivljujuće i savršeno mjesto za Red Bull X – Fighters spektakl.

 

Svake godine, „Monumental Plaza de Toros“ ispunjen je do poslednjeg mjesta, a svi takmičari će se potrudi da 38.000 navijača, koliko ih bude svake godine, ostave bez daha dok ih posmatraju. Nema sumnje da će i ova sezona biti izuzetno zanimljiva, a ponavljamo, od prvog takmičenja nas dijeli samo još nekoliko sati.

 

Podjsetimo, veliko prošlogodišnje finale desilo se u Madridu. Tragični heroj večeri bio je Maikel Melero. On je izbacio Dani Toresa, ali izbacio je i samog sebe u polufinalu. Finalni dvoboj bio je kopija onog iz Japana. Thomas Pages protiv Taka Higashina. Japanac je bio sjajan, ali ipak nedovoljno dobar da bi pobijedio Francuza. Tako je Pages osvojio Madrid, ali i cjelokupnu prošlu sezonu. Upravo je on branitelj naslova ove godine, a prvi izazovi ga očekuju ga već sada, u Meksiku. 

 

Datum objave: 14/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook