Naslovna > Vijesti > Pod svjetlima Los Angelesa

Mazda 3

Pod svjetlima Los Angelesa

Mazdi je sada dobila maleni crossover koji bi bio osnova njegove ponude u tom segmentu, ali taj nedostatak brand iz Hiroshime otklonio je novom Mazdom CX-3 koja je upravo predstavljena u Los Angelesu. Kompaktni crossover zasnovan na novoj Mazdi 2 a u prodaji će se naći sljedeće godine ...

Uz obnovljenu Mazdu 6 i veći crossover CX-5 čiji je izgled takođe dotjeran Mazda je u Los Angeles dopremila i potpuno novi maleni crossover CX-3. Ovaj novitet još je jedan primjerak koji će se boriti za kupce u brzorastućem segmentu. Službena premijera Mazdina noviteta donijela nam je tek dio podataka o njemu i nešto službenih fotografija.

 

Ono što za sada znamo o novoj Mazdi CX-3 jest kako je ona bazirana na Mazdi2 te je peti po redu automobil koji donosi punu SkyActiv tehnologiju. Kompaktni mališan vizuelno prati model na kojem je zasnovan. Ako je Mazda2 zgodan maleni gradski automobil onda je Mazda CX-3 opaki maleni crossover. Tako barem sugeriše njegov izgled koji donosi karakterističnu prednju masku, svjetlosne sklopove oštrijih linija, drugačije branike i plastične elemente koji dodatno naglašavaju robusnost i ozbiljnost ovog crossovera.

 


Putnički prostor ne razlikuje se u mnogome od onog Mazde2 koja je Japancima poslužila kao podloga za novi CX-3. Tu su kružni otvori za vazduh, ukrasni detalji od metala i lakirane crne plastike. Unutrašnjost donosi i HUD displej te Mazdinu naprednu multimediju ali ti detalji nisu dio standardne opreme. Standardan na Mazdinom novom crossoveru je pogon na prednjim točkovima, dok će 4×4 pogon biti dostupan kao opcija. Kada krene u prodaju sljedećeg ljeta nova Mazda CX-3 ispod prednjeg poklopca donosit će 2.0-litrene SKYACTIV-G benzince i 1.5-litreni SKYACTIV-D dizelaš koji mogu biti upareni s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Datum objave: 21/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook