Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Podbrend za dinamične modele automobila, ali isključivo elektrifikovane

Opel ponovno uvodi GSe

Podbrend za dinamične modele automobila, ali isključivo elektrifikovane

Svaki Opelov model biće elektrifikovan do 2024., a kupci već danas mogu birati među 12 elektrifikovanih modela: od plug-in hibrida kao što su Grandland i Astra do potpuno električnih vozila s baterijom, od malog automobila Corsa-e do Zafira-e Life, te od furgona Combo-e Cargo do privrednog vozila Movano-e...

GSe – tri slova s vrlo jasnim značenjem za kupce Opela: sportski modeli s vrhunskom opremom. Nakon objavljivanja plana ovog njemačkog proizvođača automobila da uvrsti elektrifikovanu verziju svakog modela u svoj portfolio do 2024. godine i postane isključivo električni brend u Evropi do 2028., Opel danas oživljava i ponovno predstavlja GSe kao novi vodeći podbrend u svojoj ponudi. Kratica GSe nekada je značila „Grand Sport Einspritzung“ (Grand Sport Injection), npr. na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, a u budućnosti će dobiti novo značenje.

 

 

 


„Vrlo sam srećan što mogu najaviti skorašnji povratak brenda GSe kao vrhunskog sportskog podbrenda. Ponovno smo pronašli nadahnuće u našem bogatom naslijeđu, kao što smo ranije učinili za naš novi odvažan i besprijekoran dizajn, upakovano u savremenoj verziji. Naziv GSe u budućnosti neće samo označavati dinamične automobile koji garantuju zabavnu vožnju, već će postati skraćenica od „Grand Sport electric“ u skladu s našim ambicioznim planovima da postanemo isključivo električni brend,” izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

 

 

 

Osim sportskog izgleda utemeljenog na Opelovom nagrađivanom dizajnu, buduće kupce vozila s oznakom GSe oduševiće karakteristike šasije koje osiguravaju odličnu zabavu i angažman tokom vožnje. Kao i svi Opelovi modeli, vozila GSe „spremna su za autoput“ zahvaljujući opsežnim i uspješnim ispitivanjima na njemačkim autoputevima. Modeli GSe istovremeno kombinuju navedene pogodnosti s mogućnostima lokalne mobilnosti bez emisija te tako redefinišu Zeitgeist performanse.

 


Opel je nedavno predstavio Mantu GSe, savremenu verziju legendarnog automobila Manta iz 1970-ih. To dokazuje bezvremensku privlačnost Mantinih linija iz davne 1970. Skulpturalni i jednostavni vizuelni elementi osmišljeni prije pola vijeka i danas se savršeno uklapaju u Opelovu filozofiju dizajna. Novi model zauzima snažan, jasan stav i samouvjereno korača u novu budućnost: električan, bez emisija i pun emocija. Opel Manta GSe takođe odaje počast prekrasnoj Manti A koja je nedavno poslužila kao nadahnuće za dizajn novog lica branda, pod nazivom Opel Vizor, koji organski integriše prednju rešetku, sistem rasvjete i amblem brenda Blitz u jedan i jedinstven modul.

 


Višestruko nagrađivana Manta GSe takođe slijedi Opelov „jednostavno električni“ put do elektrifikacije kao i druga lična i laka privredna vozila iz portfolija brenda.

Datum objave: 15/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook