Naslovna > Vijesti > Podrška fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar

ASA grupacija

Podrška fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar

Dan uoči najvećeg bosanskohercegovačkog derbija, Asa grupacija je obovila sponzorske ugovore sa FK Sarajevo i FK Željezničar

ASA grupacija je jedna od društveno najodgovornijih kompanija u Bosni  i Hercegovini, te kao takva često podržava kulturne, sportske, muzičke i slične događaje, bitne za društvo u našoj zemlji. Najnoviji primjer društeve odgovornosti ove kompanije jeste podrška Škode Sarajevskom vječitom derbiju između FK Sarajevo i FK Željezničar, te sama sponzorska podrška ovim klubovima. Potpisani sponzorski ugovori sa klubovima osiguravaju finansijska sredstva ali   i  vozila na korištenje.

 

Zadovoljni smo što Asa grupacija ove, kao i prethodne godine, sa svojim najuspješnijim brendom, Škoda, ulazi u saradnju sa dva najuspješnija bosanskohercegovačka kluba FK Sarajevo i FK Željezničar. Siguran sam da će se ova saradnja nastaviti  i proširi u budućnosti, jer Škoda u svojoj strategiji gaji jednu određenu usmjerenost ka sportu. Sa druge strane, liderska pozicija Škode na bh tržištu i liderska pozicija najuspješnijih fudbalskih klubova u BiH, imaju nešto zajdeničko. Pored finansijske strane sponzorskih ugovora, fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar, ustupili smo na korištenje komercijalna vozila, koja će doprinijeti poboljšanju operativnih poslova u klubovima. – rekao je Senad Trnka, marketin menager Škoda.Podrška ASA grupacije i Škode fudbalskim klubovima ali i drugim društvenim organizacijama, može poslužiti kao odličan primjer drugim kompanijama, kako da pored toga što su uspješne, budu i društveno odgovorne. Ulaganje u društvo je ulaganje u vlastite resurse, a tome svjedoče prethodna sponzorstva ASA Grupacije i uspješnost te kompanije.

 

Datum objave: 03/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook