Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Podrška sigurnosti u saobraćaju

Donacija za MUP RS

Podrška sigurnosti u saobraćaju

Kako bi olakšali terenski rad policije, ali i poboljšali sigurnost učesnika u saobraćaju, predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza i Auto-moto saveza Republike Srpske uručili su im vrijednu donaciju u opremi i znakovima…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dobili su, kao svojevrsni vid podrške za unapređenja njihovog rada i povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju od Ministarstva saobraćaja i veza i Auto-moto saveza RS, 20 kompleta za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda i 50 info-tabli sa oznakama radarske kontrole. Zahvalni smo Ministarstvu i Auto-moto savezu što nam pružaju podršku kroz ovakve projekte. Aktuelna donacija je dobrodošla, jer su kompleti za uviđaj potrošna roba, a njihov sadržaj nam je neophodan kako bismo u praksi mogli kvalitetnije, brže i bezbjednije obaviti uviđaje. Policija će svojim preventivnim aktivnostima nastojati da u 2016. godini smanji broj saobraćajnih nezgoda, čiji je jedan od najvećih uzročnika prebrza vožnja. Da naš rad ne bi bio samo represivan, već preventivan, u saradnji sa Auto-moto savezom smo odlučili da pomoću novih info-tabli koje su nam donirali obilježimo sve lokacije na kojima ćemo obavljati radarske kontrole – izjavio je Darko Ćulum, zamjenik direktora Policije Republike Srpske.

 

On je dodao je u prošloj godini na putevima Republike Srpske stradalo 150 lica, te da su pripadnici MUP-a obavili oko 9.300 uviđaja. U cilju povećanja bezbjednosti policija će 2016. povećati broj radarskih kontrola na najkritičnijim putnim pravcima i lokacijama. Od oktobra prošle godine u upotrebu smo stavili 16 novih mobilnih radara. Među njima je i jedan „Dual reflex“ radar, koji ima mogućnost istovremenog mjerenja brzine vozila u šest saobraćajnih traka i koji je do danas zabilježio više od 13.000 prekršaja. Zbog odličnih rezultata u praksi, nabavili smo još dva ovakva uređaja. Da naš cilj nije represija već kažnjavanje nesavjesnih vozača, dokazuju i info-table, koje ćemo u narednom periodu postaviti na lokacije na kojima se dešava najveći broj saobraćajnih nezgoda i na kojima ćemo zbog toga pojačati radarske kontrole – poručio je Darko Ćulum.

 

Povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju u prvi plan stavljaju i u Auto-moto savezu RS. U brojne aktivnosti koje Savez sprovodi u ovom pogledu, poručuju, uključena je i posljednja donacija. Primarni cilj ove donacije je bio da našoj policiji obezbijedimo adekvatnu opremu za obavljanje uviđaja. Ta oprema će im omogućiti da profesionalno, brzo i kvalitetno obave svoj posao, a nama da u najkraćem mogućem roku dobijemo prometne saobraćajnice. S druge strane, sa info-tablama smo željeli izaći u susret i našim članovima, vozačima, kako bi povećali pažnju na onim dionicama gdje će policija pojačati radarske kontrole zbog povećanja broja saobraćajnih nezgoda. Vrijeme će pokazati koliko će ovakav pristup biti efikasan u praksi, a mi se nadamo da će rezultirati smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda i stradalih osoba, odnosno povećanjem bezbjednosti, što je naš primarni cilj– istakao je Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske i dodao da je vrijednost donirane opreme 25.000 konvertibilnih maraka.

 

Datum objave: 06/04/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook